Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "Hedefimiz; annesinden duyduğu ilk ninninin dili ne olursa olsun bu coğrafyanın bütün çocuklarına kardeş olduklarını hissettirebilmektir" -"Çözüm süreci, anne ve babaların kendi evlatlarıyla ilgili


DİYARBAKIR (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Hedefimiz; annesinden duyduğu ilk ninninin dili ne olursa olsun bu coğrafyanın bütün çocuklarına kardeş olduklarını hissettirebilmektir" dedi.
     Diyarbakırda bulunan Bakan Kılıç, Vali Mustafa Toprak ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURTKUR) ait Mehmet Akif Ersoy ve Ziya Gökalp öğrenci yurtlarında incelemede bulunduktan sonra Dicle Üniversitesi yerleşkesinde yer alan Selahattin Eyyubi Kız Yurduna geçti.
     Bahçedeki öğrencilerle sohbet eden Bakan Kılıç, öğrencilerin sorunlarını dinledi.
     Türkiyeyi güçlü bir ülke yapmak istediklerini ifade eden Bakan Kılıç, bunun gayreti içinde olduklarını söyledi.
     Bakan Kılıç, şöyle konuştu:
     "Hedefimiz; annesinden duyduğu ilk ninninin dili ne olursa olsun bu coğrafyanın bütün çocuklarına kardeş olduklarını hissettirebilmektir. Ben annemden duyduğum ilk ninnin dilini tercih etme noktasında bir hakka sahip kılınmadım. Böyle bir şey de mümkün değildi zaten.
     Türküyle Kürtüyle Arapıyla ve Arnavutuyla topyekun bu medeniyeti hep birlikte inşaa ettik. Bu yurdun ismi Selahattin Eyyubi Kız Yurdu eğer onun hayatından bize kalan değerlerinden istifade edebilirsek, bu bile başlı başına bizim için yeterlidir. Farklılıklara tahammülü, farklılıkları bir arada yaşatma becerisi ve liderliği, farklı inançlara, farklı kültürlere kucak açmaktaki becerisiyle bizim için çok nitelikli bir emsal şahsiyettir."
    
     -Annelerin hayali aynı
    
     Bakan Kılıç, Türkiyenin hangi bölgesinde olursa olsun herkesin aynı havayı soluduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Birbirimizle kenetlenmişiz ve bütünleşmişiz, araya fitnenin girmesine fırsat vermemiz lazım. Aramıza nifak tohumu ekilmesine fırsat vermemiz lazım. Yeşeren bir fitneye anında müdahale etmemiz lazım ki güçlenen ülkemiz daha güçlensin, daha çok sayıda genç iş ve ekmek imkanına kavuşsun. Anne ve babaların çocuklarını üniversiteye gönderirken hayalleri vardır. Kendilerinin gerçekleştiremediklerini çocuklarını gerçekleştirmesine yönelik hayalleri var. Çözüm süreci dediğimiz şey tam da budur. Çözüm süreci, anne ve babaların kendi evlatları ile ilgili hayallerini gerçekleşebileceği bir hoşgörü zeminini inşa etmektir. Çözüm sürecinin felsefesi budur. Anaların yavruları için kurduğu hayaller Diyarbakırda, Şanlıurfada, Kayseride, Antalyada ve Samsunda da aynıdır. Anne ve babaların çocukları için kurduğu hayaller değişmez. O hayalleri yıkmamaya gayret etmemiz lazım, o hayalleri gerçekleşme yönünde adımlar atmamız lazım.
     Kılıç, bir milyon 304 öğrencisine burs ve kredi, 310 bin öğrenciye de yurtlarda barınma imkanı ve aylık 200 lira yemek katkısı verdiklerini söyledi.
     Yurt bahçesindeki alana öğrencilerle fidan diken Kılıç, halk oyunları ekibiyle davul zurna eşliğinde halay çekti.
     Selahattin Eyyubi Kız Yurduna gelişinde buranın Dicle Üniversitesi yerleşkesinde olduğunu öğrenen Bakan Kılıç, Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraçın çağrılmasını istedi. Kılıç, fidan dikimi sırasında gelen Rektör Prof. Dr. Saraça Hocam gözümüz yollarda kaldı. Neredesiniz- diye seslendi.
     Kılıç, Prof. Dr. Saraça yurttaki öğrencilerin üniversiteye ait spor tesislerini kullanamadıklarını bildirdiğini belirterek, tesislerin randevu sistemiyle öğrencilere açılabileceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER