Gerze Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından

Gerze Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından kuponla yardım modeli


SİNOP (A.A) - Gerze Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca uygulamaya konulan kuponla yardım modelinin başarıyla sürdürüldüğü bildirildi.
     Kaymakam Metin Kubilay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçelerinde Vakıf tarafından kuponla yardım modelinin 2008 yılında uygulanmaya başlandığını söyledi.
     Modelin başarılı olduğunu dile getiren Kubilay, şunları kaydetti:
     İlçemiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca 2008 yılında fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımız ve öğrencilerimize kuponla yardım modeli uygulamaya başladık. Bu model ile ihtiyaç sahibi öğrencilerin istedikleri esnaftan velileri nezaretinde giyim, kırtasiye ve ayakkabı almaları, yine ihtiyaç sahibi ailelerin istedikleri esnaftan gıda malzemesi almaları özellikle ekonomik hareketliliğin az olduğu kış aylarında ekonomik canlılığı meydana getirdiğinden ilçe esnafı için de bir can suyu olmuştur.
     Projenin uygulanmaya konduğu 2008 yılından 2012 yılına kadar toplam 2 bin 275 öğrenciye 227 bin 180 lira ödediklerini ifade eden Kubilay, Aynı uygulamadan Vakıf Mütevelli Heyetinin tespit ettiği 3 bin 135 fakir ve yardıma muhtaç vatandaş faydalandı. Toplamda 276 bin 860 lira ödendi. Kuponla yardım modeli başarıyla uygulanmaktadır dedi.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Gerze Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER