GESİAD Gençlik Platformu Azerbaycana gezi düzenledi

GESİAD Gençlik Platformu Azerbaycana gezi düzenledi


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği (GESİAD) Gençlik Platformu üyeleri Azerbaycana Ticaret ve Yatırım gezisi düzenledi.
     GESİADdan yapılan yazılı açıklamaya göre, 11 Kişilik bir heyetle Azerbaycana çıkarma yapan Gençlik Platformu üyeleri, Azerbaycan-Türk Sanayici ve İş adamları Derneği (TÜSİAB), Azerbaycan Girişimciler Teşkilatı Milli Konfederasyonu ve Türkiye-Azerbaycan Büyükelçiliğini ziyaret etti.
     TÜSİAB Genel Sekreteri Yasin Göral, çalışmalar hakkında heyete bilgi verdi. Azerbaycanın yatırıma açık bir pazar olduğunu belirten Göral, Dil ve kültür problemi çok fazla olmadan ve rahatça ürünlerin pazarlanabileceği bir ülkedir. Ayrıca çok hızlı gelişen ve büyüyen bir ekonomiye sahip bu yüzden hızla büyüyen ve gelişen Azerbaycanda Türk yatırımcıları görmek bizi fazlasıyla mutlu ediyor şeklinde konuştu.
     Programdan sonra dernek binasında TÜSİABa üye iş adamalarıyla ikili iş görüşmesi gerçekleştiren heyet, ürünleri tanıtma, bayilik verme ve yatırım yapma gibi konularda fikir alış verişi yaptı.
     Heyet daha sonra Azerbaycan Girişimciler Teşkilatı Milli Konfederasyon Başkanı Zair Qardaşovu ziyaret etti.
     Türk iş adamlarının Azerbayacanda ki fırsatları değerlendirmesi ve yatırımlarını artırmasını isteyen Qardaşov, Türk yatırımcılara her zaman her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti.
     Türkiye Azerbaycan Büyükelçiliğini de ziyaret eden heyet, burada Ticaret Müşavirliği tarafından hazırlanan Azerbaycanın ekonomisi ve ticareti ile ilgili sunuma katıldı.
     İş gezisinin çok verimli geçtiğini belirten Gençlik Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Taha Keskin, Azerbaycan Türk girişimciler için büyük fırsat, orta ölçekli ticaret yapan şirketlerimiz kesinlikle değerlendirilmesi gereken bir pazara sahip. Azerbaycan hizmet sektöründe çok aç bir ülke. Özellikle de hizmet sektöründe ki firmalar Azerbaycana gidip görmeli diye konuştu.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber GESİAD Gençlik Platformu Azerbaycana gezi düzenledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER