GGYD Başkanı Allıoğlu:

GGYD Başkanı Allıoğlu: -Aile desteği olunmadan girişimci olunmaz


ANKARA (A.A) - Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı M. Nezih Allıoğlu, genç ve kadın girişimcilerin önündeki engellerin minimuma indirilmesi konusunda kurum ve kuruluşların yanı sıra ailelere de büyük görevler düştüğünü belirterek, Aile desteği olunmadan girişimci olunmaz dedi.
     Allıoğlu, yazılı açıklamasında, Türkiyede genç ve kadın nüfusunun, toplam nüfusun önemli bölümünü teşkil ettiğini ancak iş hayatında yeterince yer almadıklarını belirtti.
     KOSGEB ve kalkınma ajanslarının da aralarında bulunduğu çeşitli kurum ve kuruluşlarca girişimcilere destek sağlandığını ifade eden Allıoğlu, Bu kurumların desteği çok önemli ancak yeterli değil. Girişimcilerin fikirlerini yaşama geçirmelerinde karşılaştıkları en büyük sorun sermaye. Öncelikle sermayeye ulaşmada karşılaştıkları engellerin ortadan kaldırılması, ihtiyaç duydukları finansmana daha kolay ulaşmalarına olanak verilmesi gerekiyor. Ayrıca, girişimci genç ve kadınlara destek verecek kuruluş sayısı mutlaka arttırılmalı görüşünü dile getirdi.
     Girişimci gençlere ve kadınlara öncelikle ailelerinin sahip çıkması ve desteklemesi gerektiğini vurgulayan Allıoğlu, Aile desteği olunmadan girişimci olunmaz ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Necip Fazıl Çelik
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber GGYD Başkanı Allıoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER