Gıda İş Geliştirme Forumu üreticileri buluşturdu

Gıda İş Geliştirme Forumu üreticileri buluşturdu -EGSİAD Gıda Meslek Komisyonu Başkanı Bayar: Foruma katılan 250 iş adamı, 5 bin 200 iş görüşmesi yaparak, anlaşmalar sağladı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği (EGSİAD) Gıda Meslek Komisyonu Başkanı Murat Bayar, Ankarada düzenlenen Gıda İş Geliştirme Forumuna katılan 14 ilden iş adamlarının, 5 bin 200 iş görüşmesi yaparak, anlaşmalar sağladığını bildirdi.
     Bayar, yaptığı açıklamada, EGSİAD tarafından organize edilen ve TUSKONa bağlı Anadolu İşadamları Federasyonu (ANFED) çatısı altında Ankarada düzenlenen Gıda İş Geliştirme Forumunda üretici ve toptancıların ortak iş yapma fırsatı bulduğunu belirtti.
     Gıda sektöründe faaliyet gösteren 250 firmanın ticaretini geliştirme imkanı bulduğuna dikkati çeken Bayar, Ankarada düzenlenen foruma Eskişehirden 40 iş adamı katıldı. 14 ilden 250 iş adamının iştirak ettiği forumda firmalar stantlar kurarak ürünlerini tanıttı. Gıda sektörünün alt sektörlerinde çalışan firmalar, ihtiyaç duydukları yan ürünlerin temini için de çeşitli firmalarla iş görüşmesinde bulundu ifadelerini kullandı.
     Gıda sektörünün kazandığı ivmeden söz eden Bayar, iş geliştirme forumunun gelişen gıda sektörüne büyük bir hareket kazandıracağını vurguladı.
     Eskişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Halil Çankaya ise forumun üreticilerle, toptancıları bir araya getirdiğini belirterek, etkinliğin çok verimli geçtiğini kaydetti.
     Çankaya, şu ifadelere yer verdi:
     Bu vesileyle yurt dışıyla rekabet edilebilirlik açısından Eskişehirdeki gıda iş verenlerinin ufukları açılıyor. Bu manada çok faydalı bir birliktelik olduğunu düşünüyoruz.
     Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel de forumun üretici ve toptancıları bir araya getirdiğini, böylece gıda sektöründe çalışan firmaların birbirini tanıma imkanı bulduğunu aktardı.
     Konuşmaların ardından firma sahipleri daha önceden faaliyet alanlarına göre belirlenen ikili iş görüşmelerine katılarak çeşitli iş anlaşmalarına imza attı. Etkinliğin daha sık yapılmasını isteyen iş adamları bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu dile getirerek, forumu düzenleyen EGSİADa teşekkür etti.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gıda İş Geliştirme Forumu üreticileri buluşturdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER