Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün çalışmaları

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün çalışmaları


TRABZON (A.A) - Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün, kadın çiftçilere yönelik çalışmalarının ilgi gördüğü bildirildi.
     Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, teknik elemanlarca merkez ve ilçelerde kadın çiftçilere yönelik devam eden çalışmalar içerisinde, beyaz peynir ve pekmez (armut, elma, dut) yapımı uygulamalarının, yoğun ilgi görerek başarılı sonuçlar verdiği belirtildi.
     Yapılan bu eğitimlere özellikle kadın çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Bu program kapsamında Beşikdüzü ve Şalpazarı ilçelerinde görev yapan TAR-GEL personeli veteriner hekim Gülcan Bölükbaşı ve mühendis Arzu Çavuşoğlunun organizasyonunda İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğünün ortaklaşa yaptıkları çalışmada beyaz peynir ve armut pekmezi uygulamalı olarak yaptırılmış olup, her iki uygulamaya 31 kadın çiftçimiz katılmıştır.
     Açıklamada, bu eğitimlerde, bölgede üretilen ürünlerin değerlendirilmesi ve sağlıklı bir beslenme için gerekli olan reçel, konserve, turşu yapımı, iyotlu tuz kullanımı, aile ve çocuk eğitimi ile gıdaların özelliklerini kaybetmeden tüketilmesi konularında da eğitim verildiği bildirildi.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER