Gıda Tarım ve Hayvancılık Şırnak İl

Gıda Tarım ve Hayvancılık Şırnak İl Müdürlüğünden çiftçilere çağrı


ŞIRNAK (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Şırnak İl Müdürlüğü, tarım desteklemelerinden faydalanmak isteyen çiftçilerin Koyun Keçi Kayıt Sistemine (KKKS) yaptırmaları gerektiğini belirtti.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Şırnak İl Müdürü Ahmet Yaldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013 yılında yapılacak anaç koyun keçi desteklemeleri ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldığını ve koyun keçi yetiştiriciliği yapan KKKSye kayıtlı yetiştiricilerin bu yıl yapılacak olan desteklemelerden faydalanabilmeleri için 15 mart tarihine kadar işletmelerinde bulunan hayvanları ile il ve ilçe ekiplerine yerinde tespit ettirtmeleri gerektiğini kaydetti.
     Hayvan başına 18 lira destekleme yapılacağını ifade eden Yaldız, Tespit ettirmeyen çiftçilerimize ödeme yapılmayacağından dolayı çiftçilerimizin konuya gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyoruz. 2012 yılında ilimiz genelinde bin 713 çiftçimize ait 357 bin 746 baş koyun keçi için 5 milyon 366 bin 190 lira ödeme yaptık. 2013 yılı için bin 906 çiftçimiz 467 bin 805 hayvan için destekleme talebinde bulundu bu da 8 milyon 420 bin 490 liraya tekabül etmektedir. Kesin rakamları işletme kontrollerinin tamamlanmasından sonra ortaya çıkacaktır dedi.
    
     Muhabir: Cafer Balık/Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Gıda Tarım ve Hayvancılık Şırnak İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER