Ekmek almaya çıkan gencin 2 yıl

Ekmek almaya çıkan gencin 2 yıl sonra cesedinin bulunması -Olaya ilişkin tutuksuz yargılanan 2 sanık, delil yetersizliği nedeniyle beraat etti -Kararın ardından gözyaşlarını tutamayan anne Dizbay: Yıllardır gözümüze uyku girmiyor.


İZMİR (A.A) - İzmirde, 2006 yılında ekmek almak için evden çıkan ve cesedi 2 yıl sonra bir dere yatağında toprağa gömülü olarak bulunan Semih Dizbayı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan iki sanık, delil yetersizliği nedeniyle beraat etti.
     İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezası istenen tutuksuz sanıklar Muharrem H, Hakan H. ile öldürülen Semih Dizbayın annesi Birsen, babası Hüseyin Dizbay ve tarafların avukatları katıldı.
     Her iki sanığın da haklarındaki suçlamaları reddettiği duruşmada, savcı mütalaasında yeterli, inandırıcı ve şüphelerden uzak, vicdani kanaat uyandırmaya elverişli deliller elde edilemediği gerekçesiyle sanıkların beraatını istedi.
     Mahkeme heyeti, her iki sanığın beraatına karar verdi.
     Kararın ardından gözyaşlarına hakim olamayan anne Birsen Dizbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, kararı temyiz edeceklerini belirterek, Oğlumun katillerinin cezasız kalmayacağına inanıyorum. Yıllardır gözümüze uyku girmiyor. Uykusuz geceler yine bizi bekliyor. Oğlumu öldürüp gömenlerin cezasını çekmesini istiyoruz dedi.
    
     -Morgları dolaşıp oğullarının cesedini aramışlardı-
    
     Konakın Gültepe semtinde 24 Ekim 2006da ekmek almak için evden çıkan 19 yaşındaki Semih Dizbaydan bir daha haber alınamamış, Dizbayın cesedi 21 Ocak 2008 günü Bornovanın Evka 4 semtindeki ormanlık alanda toprağa gömülü halde bulunmuştu.
     Oğlunu bulmak için uzun süre arayan ve morgları dolaşarak çok sayıda cesedi inceleyen Dizbayın anne ve babası, cesedi oğullarının üzerindeki kıyafetlerden teşhis etmişti. Cesede ait kemikler bir poşet içerisinde aileye teslim edilmişti.
     Olayla ilgili Dizbay ile aynı semtte oturan ve cesedinin bulunduğu yere 760 metre uzaklıktaki at çiftliğinde çalışan Muharrem H. ve akrabası Hakan H. gözaltına alınmış, iddianamede Semih Dizbay ile Muharrem H.nın aralarında kız meselesi yüzünden husumet olduğu ve sık sık kavga ettikleri belirtilmişti.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ramazan Ercan
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Ekmek almaya çıkan gencin 2 yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER