Giresunda bin adet keklik doğaya bırakıldı

Giresunda bin adet keklik doğaya bırakıldı -Keklikler, bölgede görülen kene ve süneye karşı biyolojik mücadele yapacak


GİRESUN (A.A) - Giresunun Şebinkarahisar ve Alucra ilçelerinde 500er adet olmak üzere bin adet keklik doğaya bırakıldı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Şebinkarahisar ilçesi Aslanşah köyünde düzenlenen doğaya keklik bırakma programında yaptığı konuşmada, kekliklerin bölgede görülen kene ve süneye karşı biyolojik mücadeledeki öneminin büyük olduğunu söyledi.
     İnsanların sürdürülebilir bir doğal ortamda yaşamak istediklerini ve bırakılan kekliklerin tahrip olan doğanın eski haline gelmesine katkı sağlayacağını dile getiren Bulut, şöyle devam etti:
     Doğaya saldığımız keklikler aynı zamanda bölgedeki av ve avcılık potansiyelinin artmasına sebep olacak. İlimizde yıl sonuna kadar 400 adet keklik ve 500 adet de sülünü doğaya bırakacağız. Şu ana kadar 2 bin 500 keklik ve 2 bin 500 sülün olmak üzere doğaya 5 bin adet kanatlı bıraktık. Yaptığımız çalışmalarla toplam 6 bin 900 adet kanatlıyı doğaya bırakmış oluyoruz. Kanatlıların yanı sıra balıkların üremesi için de çalışmalar yapıyoruz. Giresunda 2012 yılında birkaç dereden anaç kırmızı benekli alabalık alarak tesislerimizde çoğaltacağız.
     Şebinkarahisar Kaymakamı Avni Oral ise insanların son zamanlarda şehirleşmeyle ekolojik dengeyi bozarak farklı bir yöne doğru çektiğini savunarak, Doğaya salınan kekliklerle, doğadan aldığımızı doğaya iade edeceğiz. Bölgemizde keklikleri doğaya salarak, heba ettiğimiz doğayı bu katkılarımızla eski haline getirme gayreti içerisinde olacağız dedi.
     Programda daha sonra 500 keklik doğaya bırakıldı.
     Buradaki programın ardından Alucra ilçesi Demirözü köyünde de 500 adet keklik, Kaymakam Hacı Arsalan Uzunun da katıldığı programla doğaya salındı.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Giresunda bin adet keklik doğaya bırakıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER