Giresunda fidan yetiştiriciliği

Giresunda fidan yetiştiriciliği -Giresun Valisi Şahin: On binlerce fidan yetiştirerek bölgeyi adeta ceviz, dut ve kızılcık üssü haline getireceğiz


GİRESUN (A.A) - Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, On binlerce fidan yetiştirerek bölgeyi adeta ceviz, dut ve kızılcık üssü haline getireceğiz dedi.
     Şahin, yaptığı açıklamada, Şebinkarahisar ilçesinde ceviz, kızılcık ve dut fidanının yetiştirilmeye başlandığını belirtti.
     Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadenizin başkanlığında gerçekleştirilen proje kapsamında ilçede 3 sera kurulduğunu ifade eden Şahin, ilk etapta 3 bin kızılcık çileğinin köklendiğini, 3 bin de ceviz fidanının aşılandığını, dut çileği çalışmalarının da Mart ayında başlanacağını kaydetti.
     Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Ekonomik değeri oldukça yüksek ürün fidanları yetiştirilmesi için başlatılan çalışmaya her türlü destek verilecek. On binlerce fidan yetiştirerek bölgeyi adeta ceviz, dut ve kızılcık üssü haline getireceğiz. İlerki safhada fidanların ilimizin müsait yerlerine dikilmesi için çalışmalarımız olacak ve fidanların başka illere de satışını hedefliyoruz. Amacımız ilimizi her alanda olduğu gibi tarımda da en ileri seviyeye taşımaktır.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Giresunda fidan yetiştiriciliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER