Giresun Üniversitesi 2 üniversiteyle uluslararası işbirliği

Giresun Üniversitesi 2 üniversiteyle uluslararası işbirliği anlaşması imzaladı


GİRESUN (A.A) - Giresun Üniversitesi, Romanya Bükreş Ekonomi Üniversitesi ve Gürcistan Uluslararası Kafkasya Üniversitesi ile uluslararası işbirliği anlaşmaimzaladı.
     Akademik işbirliği, öğrenci ve personel değişimi içeren anlaşma, merkez rektörlük binasında, Rektör Prof. Dr. Aygün Attar ile Bükreş Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilgün İsmail, Kafkasya Üniversitesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Kakhaber Kordzaıa arasında imzalandı.
     Attar, imza töreninde yaptığı konuşmada, Romanyanın Avrupa Birliği (AB) üyesi bir ülke olduğunu ve bu nedenle de Bükreş Ekonomi Üniversitesinin kendileri için önemli olduğunu vurguladı.
     Bükreş Ekonomi Üniversitesi gibi bir üniversiteyle anlaşma imzalamanın kolay olmadığını belirten Attar, şunları kaydetti:
     Giresun üniversitesi bugün Avrupayla sözleşme imzaladı. Bükreşteki bir üniversiteyle protokol imzalıyoruz. Bu üniversitenin karşılığı Ankaradaki veya İstanbuldaki bir üniversitedir. Biz ise Giresun Üniversitesini konuşuyoruz. Bunların unutulmamasını istiyorum. Biz uluslararası bir üniversite kimliğini hak etmek için faaliyet gösteriyoruz. Bükreş Ekonomi Üniversitesi vee Uluslararası Kafkasya Üniversitesi ile yapılan anlaşmanın Giresun ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Giresun Üniversitesi 2 üniversiteyle uluslararası işbirliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER