Gökçek Dünya Belediye Başkanlığına aday gösterildi

Gökçek Dünya Belediye Başkanlığına aday gösterildi -Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İngiltere merkezli Belediye Başkanları Vakfının düzenlediği ankette, Türkiyeyi temsilen Dünya Başkanlığı için yarışıyor (Foto


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İngiltere merkezli Belediye Başkanları Vakfının düzenlediği ankette, Türkiyeyi temsilen Dünya Başkanlığı için yarışıyor.
     Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, merkezi İngilterenin Başkenti Londrada bulunan Dünya Belediye Başkanları Vakfı (City Mayor Foundation) 2004 yılından bu yana düzenlediği anketle her yıl Dünya Belediye Başkanını seçiyor.
     Hiçbir ticari amacı olmayan ve kar gütmeyen vakfın bu yıl ki anketine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de aday gösterildi.
     Gökçek, 2012 Dünya Belediye Başkanı (World Mayor 2012) yarışmasına katılan adaylar arasında eleme sonucunda kalan 25 isim arasında Türkiyeyi temsilen tek aday olarak yer alıyor.
     2004 yılında ilk kez gerçekleştirilen ankette Dünya Belediye Başkanlığını bugüne kadar Tiran, Atina, Melbourne, Cape Town, Mexico City belediye başkanları kazandı.
     ABDden Minneapolis, Brezilyadan Rio de Janeiro, Polonyadan Krakow, Hollandadan Roterdam, İtalyadan Florence gibi önemli şehirlerin belediye başkanları Gökçekin rakipleri arasında bulunuyor.
    
     -205 bin kişi 910 isim önerdi-
    
     2012 Dünya Belediye Başkanı yarışması için 17 Mayısta son bulan interaktif ankette ilk etapta 205 bin kişi, belediye başkanlığı görevini aktif olarak sürdüren 928 ismi önerdi.
     24 Mayısta yapılan ön elemede, hem oylama hem de yorumların değerlendirilmesi sonucu 910 isim 98 kişiye düşürüldü. 18 Haziranda yapılan son elemede ise 2012 Dünya Belediye Başkanı olmaya aday 25 isim belirlendi. Bu isimler Kuzey Amerikadan 5, Latin Amerikadan 4, Avrupadan 7, Asyadan 5, Avustralyadan 2, Afrikadan 2 belediye başkanı olarak vakfın resmi internet sitesinden duyuruldu.
     Dünyanın en iyi belediye başkanının belirleneceği yarışma, oylama yöntemiyle sürdürülüyor.
    
     -Nasıl oy kullanılıyor--
    
     Ankete katılmak isteyenler öncelikle http://www.worldmayor.com adlı internet sitesine giriş yapıyor.
     Bu sitede, sağ sütunda yer alan World Mayor 2012 Vote Now bölümünü tıklayan kullanıcılar, http://www.worldmayor.com/contest_2012/word-mayor-nominations-2012.html adresinde kısa bir açıklamanın altında yer alan ankete ulaşabiliyor.
     Ankette öncelikle En İyi Belediye Başkanı olarak belirledikleri ismin bulunduğu kutucuğu işaretledikten sonra, oy verenler comments bölümüne neden bu ismi seçtiklerine dair yorumlarını yazıyor.
     Bu yıl ilk kez, oy verenler yorumlarını Türkçe de yapabiliyor.
    
     Muhabir: Şenay Ünal
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
     Yayıncı:
<< Önceki Haber Gökçek Dünya Belediye Başkanlığına aday gösterildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER