Gökhan Demirkolun tecavüz iddiasıyla yargılanması

Gökhan Demirkolun tecavüz iddiasıyla yargılanması -Oyuncu Gamze Özçelike tecavüz ettiği iddiasıyla verilen hapis cezaları Yargıtay tarafından bozulan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Demirkolun yargılanmasına devam edildi


ANTALYA (A.A) - Oyuncu Gamze Özçelike tecavüz ettiği iddiasıyla yapılan yargılamada hakkında verilen hapis cezaları Yargıtay tarafından bozulan ve yakalanması kararı çıkarılan eski milli basketbolcu Gökhan Demirkolun yargılanmasına devam edildi.
     Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Gamze Özçelikin avukatları Makbule Tanış ve Fatih Volkan ile Gökhan Demirkolun avukatı Rıdvan Yıldız katıldı. Hakkında yakalama kararı çıkartılan Gökhan Demirkol ise duruşmada bulunmadı.
     Duruşmada Avukat Makbule Tanış, sanık Demirkolun, Kadıköy 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından başka bir konudan üç yıl hapis cezası bulunduğunu ve bu cezanın kesinleştiğini, bu nedenle yurt dışına kaçtığı yönünde bilgi edindiklerini söyledi. Tanış, sanığın yurtdışında yakalanması amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğüne müzekkere yazılıp, Interpol tarafından arama bülteni çıkarılmasını talep etti.
     Demirkolun avukatı Rıdvan Yıldız ise Demirkolun hakkında yurt dışına çıkış yasağı olduğu hatırlattı. Demirkolun yurt dışına çıkma şansı olmadığını savunan Yıldız, yurt dışında aranması talebini kabul etmediklerini dile getirdi.
     Mahkeme heyeti, sanık hakkında çıkarılan yakalama emrinin infazının beklenmesine, yakalama emrinin çıkarılış tarihi itibariyle sanık hakkında yurt dışında yakalanmasına yönelik bülten çıkartılması talebi konusunda daha sonra karar verilmesine, sanığın savunması alındıktan sonra Yargıtay bozma ilamına uyulup uyulmaması hususunda karar verilmesine ve bu nedenlerle davanın ertelenmesine karar verdi.
    
     -Davanın geçmişi-
    
     Oyuncu Gamze Özçelike 1 Temmuz 2004 tarihinde Kemerdeki bir otel odasında tecavüz ettiği iddiasıyla Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Gökhan Demirkol, 25 Aralık 2006da 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmış, 30 Kasım 2005 tarihinde tutuklanmış ve 8 ay 10 gün cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
     Karar, 9 Haziran 2008 tarihinde Yargıtay 5. Ceza Dairesinin oy birliğiyle bozulmuş, Yargıtayın bozma kararı üzerine yeniden yargılama süreci başlatılmıştı.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Gökhan Demirkolun tecavüz iddiasıyla yargılanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER