Gökova Körfezi hayalet ağlardan kurtulacak

Gökova Körfezi hayalet ağlardan kurtulacak -Muğla Valisi Şahin: -Çevreyi, doğaya zarar vermeden ve gelecek nesilleri düşünerek dengeli kullanmamız gerekiyor


MUĞLA (A.A) - Gökova Yelken Kulübü ve Akdeniz Koruma Derneği ortaklığında yürütülecek projeyle, Gökova Körfezinde deniz dibine bırakılmış ve pasif olarak avlanmaya devam eden av araçları temizlenecek.
     Gökova Yelken Kulübü antrenörü Deniz ve Derin Karamanaoğlu, Gökova Körfezinde yürütülen Hayalet Ağ Avcıları projesi hakkında bilgi vermek amacıyla Muğla Valisi Fatih Şahini ziyaret etti.
     Şahin, Muğlanın yeşiliyle, mavisiyle yeryüzü cenneti olduğunu söyledi. Ekolojik sistemin dengesini bozmadan yürütülecek çalışmaların önem taşıdığını belirten Şahin, Çevreyi, doğaya zarar vermeden ve gelecek nesilleri düşünerek dengeli kullanmamız gerekiyor. Denizimiz, ormanımız, sahip olduğumuz bütün zenginlikleri iyi korumamız önemli dedi.
     Denizleri kullanırken korumanın ve temiz tutmanın önemli olduğuna dikkati çeken Şahin, Denizi temiz tutmak, ekolojik sistemin dengesi bozmadan milli varlığımızı çocuklarımıza bırakmak en önemli görevimiz. Bölgemizde bunun için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Proje hakkında bilgi veren Deniz Karamanoğlu ise Hayalet Ağ Avcıları Projesi ile ekosistem üzerinde büyük baskı oluşturan sorunlardan birini çözmeyi planladıklarını söyledi.
     Karamanoğlu, Gökova Yelken Kulübü ve Akdeniz Koruma Derneği ortaklığında yürütülecek ve bir yıl devam edecek projeyle, Gökova Körfezinde deniz dibine bırakılmış ve pasif olarak avlanmaya devam eden av araçlarını temizleyeceklerini ifade etti. Karamanoğlu, Gökova Özel Çevre Koruma bölgesindeki 6 noktada başlatılan proje sonunda dalış ekibinin çıkardığı av aletlerini sergileyeceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gökova Körfezi hayalet ağlardan kurtulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER