Gölbaşında Çevre Günü Etkinlikleri

Gölbaşında Çevre Günü Etkinlikleri -GÖL-DER, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Gerder-de Doğa Yürüyüşü düzenledi


ANKARA (A.A) - Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖL-DER), 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Gerder-de Doğa Yürüyüşü düzenledi.
     Yürüyüşe katılan Kaymakam Raşit Zengin ve Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da 2 saatte yaklaşık 10 kilometrelik mesafeyi yürüdü.
     Göl-Der Başkanı İsa Ömercan, Gerder Vadisinde yapılan yürüyüşlerin amacının tahribatı önlemek, farkındalık yaratmak ve doğal güzelliklerin keşfedilmesi için düzenlediklerini belirterek, destek veren herkese teşekkür etti.
     Kaymakamı Raşit Zengin ise doğanın korunmasının sürdürülebilir yaşam için gerekli olduğunu belirterek, İnsanoğlu en güzel varlık, fakat maalesef insanoğlu hırsları, mal kazanma ve ihtirasları yüzünden çevresini yaşanmaz hale getirebiliyor. Farkındalığı ortaya çıkarmak, çevrenin önemini anlamak için bütün dünyada Çevre Günü kutlanıyor. İnsan, para kazanmak için gençliğini feda ediyor, sağlığını kaybediyor. Daha sonra kazandığı paradan fazlasını bu sefer sağlığını kazanmak için harcıyor. Çevreyi, tekrar eski haline getirmek, kazanmak için çaba harcamamalıyız dedi.
     Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da çevre kirliliğinin insanlığın ortak sorunu olduğunu belirterek, doğanın korunması gerektiğini söyledi.
     Çevreye daha duyarlı bir toplum için her günün çevre günü olması dileğinde bulunan Başkan Odabaşı, şunları söyledi:
     Çevreyi korumak da yaşatmak da insanlığın ortak görevidir. Elbette bu konuda yerel yönetimlere büyük görev düşüyor. Biz de Gölbaşı Belediyesi olarak bu konuda elimizden geleni yapıyoruz.
     Çocuklarımıza daha temiz bir Gölbaşı hazırlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu vesileyle Dünya Çevre Gününün çevre bilincinin artmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Güzel ve temiz bir çevre için Gölbaşılıları el ele vermeye çağırıyorum.
     Diğer taraftan Moganparkta özel bir firma da Çevre Günü nedeniyle Mogan Gölü Kirlenmesin sloganıyla bir etkinlik düzenlerken, etkinlik ile çöp torbası kullanımının yaygın hale getirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.
    
     Yayıncı : Bilal Yakınbaş
<< Önceki Haber Gölbaşında Çevre Günü Etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER