Golcü babanın kaleci oğlu

Golcü babanın kaleci oğlu -Eski Beşiktaşlı Milli futbolcu Veysel Cihan, memleketi Avanosta yaz spor okuluna devam eden çocuklarının antrenmanına katıldı


NEVŞEHİR (A.A) - Murat Asil - Eski Beşiktaşlı Milli futbolcu Veysel Cihan, memleketi Avanosta yaz spor okuluna devam eden çocuklarının antrenmanlarına katılarak, onların çalışmalarını izledi.
     Denizlispor, Gençlerbirliği, Beşiktaş gibi takımlarda oynayan ve geçen sezon da Boluspor forması giyen gölcü futbolcu Veysel Cihan, sezonun bitmesi ile birlikte tatilini geçirmek üzere eşi ve çocukları ile birlikte memleketi olan Nevşehirin Avanos ilçesine geldi. Bir yandan yeni sezon öncesi güç toplayan golcü oyuncu, diğer yandan ise ilçede açılan yaz spor okullarına devam eden çocuklarının çalışmalarını yakından takip ediyor.
     6 yaşındaki oğlu Görkemin kaleci olmak istediğini, büyük oğlu Kağan Halitin ise yaz okulunda forvet oynadığını kaydeden Cihan, Benim forvet olarak futbol oynamam büyük oğlum Kağanı etkilemiş ve forvet mevkisinde oynuyor. Küçük oğlum Görkem kaleci olamayı tercih etti. Çocuklarımızın kararına her zaman saygımız vardır dedi.
     Çocuklarına, olaya sadece mesleki bakmamaları, arkadaşlıklarını geliştirip olayın tadını çıkarmaları tavsinde bulunan Cihan şunları kaydetti:
     Çocuklar bizi gördüğü için biz onlara bir örneğiz. Çocuklar olaya mesleki açıdan bakıyor. Çocuklarıma söylediğim tek şey var siz bu ortamdan zevk alın. Önemli olan da bu. Olaya sporcu olarak bakmak lazım. Buraya gelen herkes futbolcu olacak, bazı hedeflere ulaşacak diye bir kaide yok. Hedefleri varsa potansiyelleri varsa onu ileri de değerlendirsinler. Ama burada önemli olan gençlerin bu güzelliği, bu sosyalleşmeyi tatmaları. Sportif açıdan da bedenlerine bir şeyler katmaya çalışsınlar. Ben bu açıdan bu okulları olumlu buluyorum.
    
     -Çim sahaları bulamıyorduk
    
     Geçen yıl da yaz spor okullarını ziyaret ettiğini anlatan Cihan, bu yıl geçen yıla oranlar sporcu sayısında artış olduğunu ve bu durumun kendisini sevindirdiğini belirtti.
     İlerlemenin sadece sporcu sayısında değil, tesisler açısından da devam ettiğini anlatan Cihan, Sporcu sayısının artması bizi gerçekten sevindiriyor. İmkanlar açısından da ilerleme var Avanosta. Kendi zamanımı düşünüyorum çok daha zor şartlarda futbol oynuyorduk, çim sahaları bulamıyorduk dedi.
     Gençlerin futbola ilgileri sadece futbolcu olmaları açısından değil, gelişimleri içinde çok güzel bir olgu olduğunu kaydeden Cihan, şöyle devam etti:
     İnşallah aileler de buna destek verirler. Çocuklarımızın kahvehane köşelerinde sağlığı bozacak yerlerden uzak tutmak için bu okullar çok önemli. Son dönemde kendi çocuklarımdan da biliyorum bilgisayar, internet başında kalkmıyorlar. Bu da çocukların hem ruhsal hem de fiziksel gelişimini olumsuz etkiliyor. Bu gibi etkinlikler çocukların elektriklerini atması, arkadaşlılarını geliştirmesi açısında faydalı oluyor. Bu okulları açan bütün büyüklerimize teşekkür ediyorum.
    
     -Casillas gibi bir kaleci olmak istiyorum
    
     Cihanın 6 yaşındaki oğlu Görkem de, futbolu çok sevdiğini ve kaleci olmak istediğini söyledi.
     Babasının maçlarını izlediğini ve etkilendiğini belirten Görkem, Ben futbol oynamayı seviyorum. Babam golcü, ben kaleci olmak istiyorum. Abim de golcü. Ben İspanyalı Casillas gibi bir kaleci olmak istiyorum. En çok onu seviyorum dedi.
    
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Golcü babanın kaleci oğlu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER