Gölcük Tabiat Parkına araç girişi yasaklanacak

Gölcük Tabiat Parkına araç girişi yasaklanacak -Doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkında devam eden çalışmaların tamamlanmasının ardından araç girişi yasaklanarak, teleferikle ulaşım sağlanacak


BOLU (A.A) - Doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkında yapılan alt yapı ve üst yapı çalışmalarının ardından araç girişi yasaklanacak.
     Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Gölcük Tabiat Parkının yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından dünyada tanınan bir yer olacağını söyledi.
     Dünyada Gölcük kadar güzel bir doğaya sahip yerin çok ender olduğunu belirten Yılmaz, "Bizim arzumuz Türkiye ve dünyadan herkes Gölcüğe gelsin ve burayı kirletmesin. Buraya geldiklerinde her türlü ihtiyaçları karşılanacak şekilde bir yapıyla karşılaşsınlar, hatta burada kalabilsinler" şeklinde konuştu.
     Yılmaz, Gölcük Tabiat Parkına araç girişinin yasaklanacağını ifade ederek, "Karacasu beldemiz ile Gölcük arasına bir teleferik hattı çekeceğiz. Daha sonra Karacayuya katlı otopark yapacağız. Çalışmaların tamamlanmasının ardından tatilciler araçlarını oraya park ederek, teleferik hattıyla Gölcüğe gelecekler. Yapacağımız çalışmalar sonucunda Gölcük Tabiat Parkına araç girişi yasaklanacak. Bu sayede Gölcük tertemiz olacak. Bununla ilgili çalışmaları başlattık ve devam ediyor" diye konuştu.
     Bolunun doğal bir cennet olduğuna dikkat çeken Yılmaz, şunları kaydetti:
     "Dünyada çok sayıda kent doğal güzellikleriyle ön plana çıkmış durumda. Bunların başında Davos kenti var. Davos, uluslararası toplantıların yapıldığı bir kent. Doğal güzelliklerinin yanı sıra büyük toplantılarında merkezi Davos. Gölcük Tabiat Parkının güzelliği ile Davosun ki kıyaslanmaz. Gölcük, dünyanın incisidir. Boluda tabiatın kalbi. Biz bu tabiatın kalbini ve incisini insanların hizmetine sunuyoruz. Onlardan da bu doğal güzelliklere sahip çıkmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Abdulhamid Hoşbaş - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Gölcük Tabiat Parkına araç girişi yasaklanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER