GSOdan istihdama yönelik kurs

GSOdan istihdama yönelik kurs


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından yürütülen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Beceri10 (UMEM) projesi kapsamında istihdama yönelik kurslar açılacağı bildirildi.
     GSOdan yapılan açıklamaya göre, firmalardan gelen talepler doğrultusunda başlayacak kurslarda, teorik eğitimini alan kursiyerler firmalarda staja başlayacak. Kursiyerler eğitim boyunca günlük 20 TL, stajlarında ise 25 TL ücret alacak. Kursiyerlerin kaza ve sağlık sigortaları Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) tarafından karşılanacak. Ayrıca, firmalarda istihdam edilenlerin 4,5 yıla kadar olan sigortası ve işveren prim hissesi devlet tarafından karşılanacak.
     Proje kapsamında CNC torna, endüstriyel bakım onarım, endüstriyel otomasyon, mobilya üretim teknikleri, mekanik bakım onarım, halı dokumacılığı, triko, tekstil boyacılığı, programlanabilir lojistik kontrolü, ambalaj operatörü, branda ve çuval dokuma, bilgisayar destekli proje çizimi, kimya analizleri, web tasarımcılığı ve kaynakçılık kursları açılacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber GSOdan istihdama yönelik kurs Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER