Hırvatistan Müslümanları Müftüsü Hasanoviç, Amasyada

Hırvatistan Müslümanları Müftüsü Hasanoviç, Amasyada -Vali Öz, Zagreb ile kardeş şehir olan Amasyaya gelen Hasanoviç ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti -Hasanoviç: 1880de Osmanlılar gitti ancak bizi torunları her zaman


AMASYA (A.A) - Hırvatistan Müslümanları Müftüsü Aziz Hasanoviç ve beraberindeki heyet, Amasya Valisi Abdil Celil Özü ziyaret etti.
     Vali Öz, Hırvatistanın başkenti Zagreb ile kardeş şehir olan Amasyaya çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere gelen Hasanoviç ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Öz, Amasya ile Zagrebin kardeş şehir olmalarının mutluluk verici olduğunu söyledi.
     Dünyadaki Müslüman ülkelerle Türkiyenin bir araya gelerek işbirliği yapmasının önemli olduğunu vurgulayan Öz, Müslümanlar birlikte olmalı. Küçük farklılıkları gözardı ederek güçlü ve birlikte olmalıyız. Buna bağlı olarak da kalkınmalıyız. Müslümanlar arasında ortak kararlar alınıyor, işbirlikleri geliştiriliyor. Bunların devam etmesi önemli dedi.
     Hasanoviç ise Türkiye Cumhuriyetinin güçlü olmasından dolayı çok mutlu olduklarını anlatarak, şunları kaydetti:
     Biz Osmanlının torunlarıyız. Türklerin, Müslümanların daha çok işbirliği içinde olacağına inanıyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi insanlar, liderler olduğu sürece Müslümanlar daha iyi bir zaman yaşayacak. Geçenlerde İstanbulda bir İslam Şurası vardı. Recep Tayyip Erdoğan orada bir konuşma yaptı ve bize destek verdi. Türkiye Cumhuriyeti ve Diyanet İşleri Başkanlığı Müslümanlar için çok şeyler yaptı. 1880de Osmanlılar gitti ancak bizi torunları her zaman destekliyor. Türkiye Cumhuriyeti her zaman bize destek veriyor ve yardım ediyor. Bu bizim için çok önemli. Osmanlıdan çok tarihi eserler var Bosna Hersekte ve Hırvatistanda. Maalesef savaşta çoğu gitti. Biz vakıflarla Osmanlı dönemindeki her şeyi yine yapmak istiyoruz. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı ile çok güzel işler yaptık, inşallah yapmaya da devam edeceğiz.
     Amasya Müftüsü İsmail İpekin de katıldığı ziyaretin sonunda Vali Öz, Hasanoviçe, üzerine Amasyanın görünüşünün yansıtıldığı bir porselen hediye etti. Hasanoviç ise Öze, çeşitli kültürel yayınlardan oluşan paket takdiminde bulundu.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Hırvatistan Müslümanları Müftüsü Hasanoviç, Amasyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER