GTOdan Antep fıstığına destek

GTOdan Antep fıstığına destek


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Ticaret Odasının (GTO), İpekyolu Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında kabul edilen Antepfıstığı Sektörünün Geliştirilmesi Projesi başladı.
     GTOdan yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında, sektöre yönelik bir yol haritası belirlenmesi amacıyla Antep fıstığının mevcut durum analizi yapılarak, sonuçları rapor halinde ilgili kişi ve kurumlara sunulacak.
     GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ve aynı zamanda Antep Fıstığı Tanıtım Derneği Başkanı olan GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı tarafından konuya ilişkin ortak açıklama yapıldı.
     Açıklamada, proje kapsamında yürütülecek çalışmalarla Antep fıstığının üretimi ve ihracatının gelişiminin yanı sıra yerel ve bölgesel kalkınmaya yön verecek bir yol haritası oluşturularak ulusal ve uluslararası düzeyde bu ürüne ilişkin daha fazla pay sahibi olunmasının hedeflendiği belirtildi.
     Antep fıstığının mevcut durumunun bir resminin çizilerek dünya pazarlarında hak ettiği ticari potansiyeline ulaştırılması, katma değerinin arttırılarak yerel ve ulusal kalkınmaya katkı sağlayabilmesine yönelik yapılması gerekenlerin ortaya konularak sektör odaklı bir yol haritasının belirlenmesinin, projenin çıkış noktalarından birini oluşturduğuna dikkat çeken Aslan ve Yağcı, şu görüşleri dile getirdiler:
     Antep fıstığının geleceğine ve tanıtımına yönelik hazırlanacak yol haritası ile sektörde üretim, ihracat ve tanıtım anlamında atılması gereken adımların Gaziantep Ticaret Odası önderliğinde ilgili tüm kurum ve kuruluşların desteği alınarak gerçekleştirilmesi öngörülmektedir. Bu kapsamda proje ortağı olan Antepfıstığı Tanıtım Derneği çalışmalara önemli katkı sağlayacak ve bu sektörde bulunan firmalarımızın proje çalışmalarında yer almasını temin edecektir. Ayrıca mevcut durum analiz çalışmalarının tamamlanmasının ardından somut bir çıktı olarak raporun basımı gerçekleştirilerek ilgili kişi ve kurumlara dağıtılması planlanmaktadır.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber GTOdan Antep fıstığına destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER