GTO Yönetim Kurulu Başkanı Aslan:

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Aslan: -Irakın Türk şirketlerine ambargosu söz konusu değil


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Irakın Türk şirketlerine ambargosunun söz konusu olmadığını belirtti.
     Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organlarında Irak Hükümetinin Türk firmalarına yönelik ambargo uyguladığı ve ruhsatlarını durdurduğu yönünde haberler yayımlandığını anımsatarak, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
     Irak Ticaret Bakanlığının yeni bir sistemin altyapısını oluşturmak üzere çalışma yürüttüğünü ve bu çalışma nedeniyle Irakta ilk defa iş yapmak isteyen tüm yabancı firmaların ruhsat başvurularını geçici bir süreyle durdurduğunu dile getiren Aslan, şunları kaydetti:
     Bazı basın-yayın organlarında yer alan Irak Ticaret Bakanlığının firmalarımıza ruhsatlarını durdurduğuna yönelik haberlerin gerçekle ilgisi yoktur. Irak ile iş yapan firmalarımız işlerine devam ediyorlar. Irak ile iş yapmak isteyen firmalar, Irak kanunlarına göre önce Ticaret Bakanlığına tescil yaptırmaktadır. Irak Ticaret Bakanlığı Irakta yeni iş yapmak isteyen firmaların tescilini geçici bir süre durdurmuştur. Bu uygulama sadece Türk firmaları için değil, tüm yabancı firmalar geçerlidir. Irakın Türk şirketlerine ambargosu söz konusu değildir.
     Aslan, Irak Ticaret Bakanlığının, ülkede yeni iş yapmak isteyen firmaların tescilini geçici bir süre durdurmasının, Irak Hükümetinin Türk firmalarına özel bir uygulamasıymış gibi görmenin yanlış ve yanıltıcı olacağının altını çizdi.
     Tescili olan ve işi devam eden firmalarla ilgili hiçbir sıkıntı olmadığını aktaran Aslan, Irak Hükümeti ile bir problem bulunmadığını, bu bilgilerin hem Ekonomi Bakanlığı, hem Irak Ticaret Bakanlığından teyit edildiğini kaydetti.
     Yanıltıcı bilginin düzeltilmesi gerektiğini kaydeden Aslan, Ayrıca, Irak Ticaret Bakanlığının bu geçici uygulamasının bir an önce son bulması için Ekonomi Bakanlığımız tarafından yoğun bir çaba sarf edilmektedir ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Sevil Çelik
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber GTO Yönetim Kurulu Başkanı Aslan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER