Gümüşhanede ilk ve Acil Yardım Tatbikatı

Gümüşhanede ilk ve Acil Yardım Tatbikatı -Çok sayıda ilden ilk ve acil yardım ekibinin katıldığı tatbikatta bazı sahneler gerçeği aratmadı (Fotoğraflı - Görüntülü)


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede İlk ve Acil Yardım Tatbikatı yapıldı. Çok sayıda ilden ilk ve acil yardım ekibinin katıldığı tatbikatta bazı sahneler gerçeği aratmadı.
     Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) ev sahipliğinde, Gümüşhane Valiliği, Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, devlet ve vakıf üniversiteleri, sağlık meslek liseleri, sivil toplum kuruluşları ve sponsor firmaların katılımıyla düzenlenen İlk ve Acil Yardım Sempozyumunun son gününde İlk ve Acil Yardım Tatbikatı yapıldı.
     GÜ Sağlık Yüksek Okulu bahçesinde yapılan tatbikata çok sayıda ilden ilk ve acil yardım ekibi katıldı.
     Tatbikatın bazı bölümleri gerçeğini aratmadı. Trafik kazası sonrası araç içerisine sıkışan bayan sürücü, ilk ve acil yardım ekibi tarafından ilk müdahale yapılarak sıkıştığı yerden uygun şekilde çıkarılıp, ambulansla hastaneye götürüldü.
     Suda boğulma, tarım ilacından zehirlenme, ateşli silahla yaralanma ve yüksekten düşme sonucu meydana gelen yaralanmalara müdahalelerin de gerçekleştirildiği tatbikatları çeşitli üniversitelerin ilk ve acil yardım programında eğitim gören yüksekokul öğrencileri de büyük bir dikkatle izledi.
     GÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Ali Fuat Bodur, tatbikatın beş ayrı ekiple yapıldığını belirterek, Trafik kazası, tarım ilaçlarından zehirlenme, yüksekten düşme, ateşli silah yaralanması ve gölde boğulma tatbikatları yapıldı. Tatbikatta yüzde 100e yakın başarı elde edildi. Paramediklerin zamanında olaya müdahalesi ile geriye dönüşün çok önemli olduğu vurgulandı dedi.
    
     Muhabir : İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Gümüşhanede ilk ve Acil Yardım Tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER