Gümüşhanede İş Geliştirme Merkezi toplantısı yapıldı

Gümüşhanede İş Geliştirme Merkezi toplantısı yapıldı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede İş Geliştirme Merkezi toplantısı yapıldı.
     Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından Vali Yusuf Mayda başkanlığında Valilik makamında düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ve diğer üyeler katıldı.
     Vali Mayda, toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamında yürütülen ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Program Otoritesi sıfatıyla yürüttüğü Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı (BROP) 4. paketine sunulan Gümüşhane İŞGEM Kurulması projesinin başarılı bulunarak 22 projenin yer aldığı kısa listeye kalmaya hak kazandığını belirtti.
     Yaklaşık 6 milyon avro bütçeli öngörülen projenin 2013-2016 yılları arasında uygulanacağını ifade eden Vali Mayda, Proje uygulama alanı olarak Gümüşhane şehir merkezine 15 kilometre uzaklıkta olan Harmancık köyü sınırları içerisinde bir kamu taşınmazı tercih edilmiştir. Yaklaşık 24 dekar büyüklüğündeki arazi üzerinde kurulacak İş Geliştirme Merkezinin son yapılan çalışmalar çerçevesinde 6 bin 900 metrekare kapalı alana sahip olması öngörülmektedir. Bu alan içerisinde 15 adet 100 metrekare, 5 adet 200 metrekare işlik öngörülmüş olup, ayrıca firmaların cüzi ücretler karşılığında faydalanabileceği ortak üretim alanı da bulunmaktadır. Ortak üretim alanında ilimizde üretimi yapılan çeşitli gıda ürünlerine yönelik makine ve ekipman bulunacaktır diye konuştu.
     Vali Mayda, İş Geliştirme Merkezinde bulunan derslikler sayesinde firma sahiplerine düzenli olarak eğitim verileceğini kaydederek, şunları söyledi:
     Böylece hem ildeki potansiyel girişimcilerin önündeki engeller belli ölçüde kaldırılmış olacak hem de kurulan firmaların ömürlerinin uzun olması sağlanacaktır. Ayrıca benzer iş kollarındaki firmalar birbirine yakın iş yaparak mezun olma dönemlerinde işbirliği yapma ihtimallerini artırmış olacaktır. Projenin uygulanacağı arazinin tahsisinin yapılması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Proje ortaklarından İl Özel İdaresi arazinin tahsisi için Milli Emlak Müdürlüğüne başvuruda bulunmuş, arazinin Torul ilçe sınırlarında olmasından mütevellit talep Torul Mal Müdürlüğüne iletilmiştir. Torul Mal Müdürlüğü arazinin tahsisi noktasında herhangi bir sorun olmadığını tetkik ederek, Milli Emlak Müdürlüğüne geri dönüş yapmıştır. Akabinde proje için belirlenen arazinin kendilerine tahsisi için başvuruları bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bu taleplerinin halen geçerli olup olmadığı sorulmuş, bu yazıya gelen olumsuz cevap neticesinde talebimizin işleme alınması kesinleşerek Maliye Bakanlığına iletilmiştir. Tahsis talebi sonrasında Maliye Bakanlığı ve Başbakanlığın onayından geçmiştir. An itibariyle Maliye Bakanlığından tarafımıza onayın gelmesini beklemekteyiz.
    
     Muhabir: Osman Yetim
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gümüşhanede İş Geliştirme Merkezi toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER