Gümüşhanede sigara denetimleri

Gümüşhanede sigara denetimleri


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, sigara denetimlerinde ihlallere göz yumulmayacağını bildirdi.
     Pehlivan, yaptığı açıklamada, 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun hükümlerine yönelik Dumansız Hava Sahası Denetim Sistemi (DHSDS)için geliştirilmiş tablet bilgisayarların, Gümüşhanede denetim ekiplerine teslim edildiğini belirtti.
     Sigara denetiminde kullanılacak tablet bilgisayarların, GPS ve GSM/GPRS teknolojileri kullanılarak tütün ve tütün ürünleri kullanımının yasak olduğu alanlarda gerekli denetimleri yapmak üzere oluşturulduğunu ifade eden Pehlivan, bu sistem aracılığıyla artık Halk Sağlığı Müdürlüğünün yapılan denetimleri bilgisayar ortamında uydu üzerinden takip edebileceğini söyledi.
     Denetimlerin etkinliği için mevzuat kapsamında il merkezi ve ilçelerde, kamu kurum ve kuruluşları, emniyet, jandarma ve belediye personelinin içinde bulunduğu yeni denetim ekipleri oluşturulduğunu kaydeden Pehlivan, Tüm kamu kurum ve kuruluşları ile tüm kapalı alanlarda 24 saat üzerinde denetimler yapılmaya devam etmektedir. Vatandaşlarımız kapalı alanlarda sigara ihlali durumunda şehir merkezi ve ilçe merkezlerinde 155 Polis İmdat, köylerde 156 Jandarma ve 184 SABİM hattına ihbarda bulundukları takdirde ihbarlar değerlendirilerek en kısa sürede gerekli işlemler yapılacaktır. Sigara denetimlerinde ihlallere göz yumulmayacaktır. Hedefimiz Gümüşhaneli hemşehrilerimizin temiz hava soluyabilmesini sağlamaktır dedi.
    
     Muhabir: Engin Doğru
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gümüşhanede sigara denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER