Güneş enerjisiyle çalışan otomobil

Güneş enerjisiyle çalışan otomobil -Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu, GAÜN öğrencilerinin güneş enerjisi ile çalışan otomobilini inceledi


GAZİANTEP (A.A) - Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Otomobil, Robot ve Enerji Topluluğunca (ORET) hazırlanan ve "Oretron" adını verilen güneş enerjisiyle çalışan otomobili inceledi.
     Sanko Holdingden yapılan açıklamaya göre, GAÜNdeki bir programı sırasında, Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun ile birlikte öğrencilerin getirdiği otomobili inceleyen Konukoğlu, çalışma sistemine ilişkin çeşitli sorular yöneltti.
     Öğrencilerden Yakup Bakal, Prof. Dr. İbrahim Halil Güzelbey ve 23 öğrenci tarafından projelendirilen otomobili, olanakları ölçüsünde kendi atölyelerinde hazırladıklarını belirtti.
     Aracı sanayide yaptırmadıklarını dile getiren Bakal, şu bilgileri verdi:
     "Aracımız 150 kiloluk minimum sınırı ilk yakalayan araç. Diğer üniversiteler bizden sonra bu sınırı yakaladı. Aracımız 2011 yarışlarında dördüncü, 2012de ise 7nci oldu. Mühendislik eğitimi alan öğrenciler olarak gerçekten mühendislik yapmaya çalışıyoruz. Bu anlayışla otomobilin her şeyini kendimiz yapmaya özen gösteriyoruz. Bu otomobil, yarışlarda fren kullanmadan viraj alabilen tek araç. Tüm sınırlarımızı zorladık, olanaklarımızla yapabileceğimizin en iyisini hazırladık.
     Bakal, bu sene de yarışlara katılacaklarını ve Gaziantepin yanı sıra, Gaziantep Üniversitesinin adını rakiplerin ağzından duymayı hedeflediklerini kaydederek, "Akıllara kazınacak başarıyı elde etmek istiyoruz. Bunun için desteğe ihtiyacımız var" diyerek, talebini dile getirdi.
     Öğrencileri kutlayan Konukoğlu, otomobile ilişkin daha kapsamlı bilgi alacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Güneş enerjisiyle çalışan otomobil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER