Güney Egede fırtına

Güney Egede fırtına -Dün etkili olan fırtınada ayin alanı hasar gören Meryem Ana Evi yanındaki Atriumda temizlik çalışmalarına başlandı


İZMİR (A.A) - Güney Egede dün etkili olan fırtınada hasar gören Meryem Ana Evinin yanındaki ayin alanında temizlik çalışmalarına başlandı.
     İzmirin Selçuk ilçesinde dün hızı saatte 70 kilometrenin üzerine çıkan fırtına Meryem Ana Evini çevreleyen 10 çam ağacını devirdi. Atrium olarak bilinen ayin bölümünü kullanılamaz hale getiren fırtına sırasında bir elektrik direği de zarar gördü. Meryem Ana Evi Derneği çalışanları, söz konusu alanda temizlik çalışmalarına başladı.
     Meryem Ana Evi rahiplerinden Paolo Pugliese, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fırtına sebebiyle yaz aylarında ayin ve düğünlerin yapıldığı 300 kişilik alanının hasar gördüğünü söyledi.
     Meryem Ana Evinde bir grubun dua ettiği sırada ağaçların devrildiğini gördüklerini anlatan Pugliese, şöyle konuştu:
     Söz konusu alanı açık kilise olarak nitelendirilebiliriz. Dünyanın her yerinden gelen gruplar burada dua ediyor, meditasyon yapıyorlar. İlkbahar aylarından itibaren burada dua ediyoruz. Mayıs ayından itibaren de bu alanda gerçekleştirdiğimiz pazar ayinimize yaklaşık 300 kişi katılıyor. Bu pazar ayinimizi dışarıdaki bu alanda gerçekleştirmeyi düşünmüştük. Ama bu durum karşısında ayinimizi Meryem Ana Evi içinde yapacağız.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Güney Egede fırtına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER