Güney Koreli bilim insanlarından Akdeniz Üniversitesine

Güney Koreli bilim insanlarından Akdeniz Üniversitesine ziyaret


ANTALYA (A.A) - Güney Kore Astronomi ve Uzay Bilimleri Enstitüsünden bilin insanları, Akdeniz Üniversitesini ziyaret etti.
     Astronomi ve Uzay Bilimleri Enstitüsünden James J. Park ve Hong ve Kyu Moon, uzay alanında çalışmaları görüşmek için Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcepheyi makamında ziyaret etti.
     Ziyarette Güney Koreli misafirlere Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, TUBİTAK Ulusal Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Halil Kırbıyık ve Akdeniz Üniversitesi öğretim üyeleri eşlik etti.
     Güney Koreli misafirleri Akdeniz Üniversitesinde görmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Kurtcephe, Güney Kore gibi uzay alanında büyük başarılar elde etmiş bir ülke ile Türkiyenin eğitim alanında önde gelen üniversitelerinden Akdeniz Üniversitesinin ortak çalışma yürütmesinin her iki ülkeye büyük yarar sağlayacağına inandığını kaydetti.
     Ziyarette son zamanlarda Akdeniz Üniversitesinde yaşanan başarıları ziyaretçileri ile paylaşan Kurtcephe, "Üniversitemizde çok güzel gelişmeler oldu. Sağlık alanında büyük başarılara imza attık. Türkiyenin ilk yüz naklini gerçekleştirdik. Ardından bir yüz nakli daha gerçekleştirdik. Yine rahmi olmayan genç bir bayana kadavradan rahim naklini yaptık. Bu operasyon dünyada ilk olarak tıp literatürüne girdi. Bunlar sadece sağlık alanında yaptığımız çalışmalardan bazı örnekler. Her alanda örnek çalışmalara imza attık" dedi.
     Ziyaretçiler de iyi birer ortak olacaklarına ve güzel projelere imza atacaklarına inandıklarını dile getirdi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Güney Koreli bilim insanlarından Akdeniz Üniversitesine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER