Güneydoğuda kültür sanat

Güneydoğuda kültür sanat -Usta oyuncu Genco Erkalın uyarlayıp, yönettiği Ben Bertolt Brecht kabaresi bu hafta Diyarbakır ve Mardinde sanatseverlerle buluşacak -Diyarbakır DT, ilgiyle izlenen Tom, Dick ve Harry adl


DİYARBAKIR (A.A) - Güneydoğu Anadolu Bölgesi, bu hafta bir çok sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapacak.
     Dostlar Tiyatrosunca sahnelenen Genco Erkalın uyarlayıp, yönettiği Ben Bertolt Brecht kabaresi, Diyarbakır ve Mardinde sanatseverlerle buluşacak.
     Alman tiyatro kuramcısı, tiyatro yazarı ve şair Bertolt Brechtin şiir, öykü ve şarkılarından Genco Erkalın uyarlayıp sahneye koyduğu Ben Bertolt Brecht oyunu, 4 Mart Pazartesi Diyarbakırda, 5 Martta ise Mardinde sahnelenecek.
     Şiir ve öyküleri, Ali Sait, Arif Gelen, Asım Bezirci, Can Yücel, Gülen Fındıklı, Hasan Kuruyazıcı, Sevgi Soysal ve Zehra İpşiroğlunun çevirisini yaptığı, şarkı sözlerinin çevirisi Genco Erkal ile Tuncay Çavdara, müziği Kurt Weill, Hans Eisler, Paul Dessau ve Sarper Özsana ait oyunda, Tülay Günal ile Genco Erkal rol alıyor.
     Dünyanın düzeni, kadının konumu, savaş ve barış gibi konularda eğlenceli bir yolculuk vaat eden bol ödüllü kabare oyunu, Diyarbakırda Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesinde, Mardinde ise Artuklu Üniversitesi Salonunda tiyatroseverlerle buluşacak.
     Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT) da, ilgiyle izlenen Tom, Dick ve Harryi seyircisiyle buluşturmaya devam ediyor.
     Ray Cooney ve Michael Cooneyin yazdığı, Özgür Özduralın çevirisini yaptığı, M. Lebip Gökhanın yönettiği, dekor tasarımı Kaan Güreşçi, giysi tasarımı Ceren Karahan, koreografisi Gizem Erden, ışığı İzzetin Biçere ait oyunda, Fatih Yurdakul, Kerem Corogil, Serkan Ekşioğlu, İrem Yurdakul, Pelin Tozkoparan, Mustafa Turan, Birce Birsel Çağlar, Sevi Demirçivi ve Murat Bayrak rol alıyor.
     Tom, Dick ve Harry etrafında dönen olayların anlatıldığı Vodvil tarzındaki oyun, bu akşam ile 1 ve 2 Martta Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesinde sahnelenecek.
     DDT, pazar günü de Özlem Saraçın, Frank Baumdan uyarlayarak yazdığı, müzikleri Erkin Hadimoğlu ve Ender Gündüzlüye, şarkı sözleri müzikalin yönetmeni Metin Arslana ait Oz Büyücüsü adlı çocuk oyununu, minik seyircileriyle buluşturmaya devam ediyor.
     Kostüm tasarımı Esra Selah, dekor tasarımı Seyhan Kırca, ışığı İzzettin Biçere ait müzikalde Gonca Coşkun, Özden Gököz, Mümtaz Mengi, Fatih Yurdakul, Pelin Tozkoparan, Birce Birsel Çağlar, Kerem Corogil, Uğur Çınar ve Ozan Hafızoğlu rol alıyor. Pop-rock türündeki iki perdelik müzikalde, evinden uzaklaşan bir kız çocuğunun hayallerine kavuşması için Oz Büyücüsüne ulaşması anlatılıyor.
     Oyun, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesinde sahnelenecek.
     Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ise bu hafta, Carlo Goldoninin yazdığı, Rüknettin Günün yönettiği İki Efendinin Uşağı oyununu cuma ve cumartesi günü seyircisinin beğenisine sunacak.
    
     -Mardinde Titreşim sergisi-
    
     Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Tokanın 40 çalışmasından oluşan Titreşim adlı yağlı boya resim sergisi, 15 Nisana kadar Kermozade Konağında izlenebilir.
    
     -Seyreyle Ara Güler Mardinde-
    
     Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi Dilek Sabancı Sanat Galerisinde de küratörlüğünü fotoğraf tarihçisi Engin Özendesin üstlendiği Seyreyle Ara Güler Mardinde sergisi devam ediyor.
     Usta fotoğrafçı Ara Gülerin sergide yer alan fotoğrafları, Tanımak ve Anlamak ile Yüz Yüze başlıklı iki bölüm halinde sergileniyor. 114 eserin yer aldığı sergi, nisan ayına kadar açık kalacak.
     Anadolu Fotoğraf Dergisince 80 fotoğrafçıya ait 80 eserin yer aldığı sergi, Movapark Alışveriş Merkezinde sanatseverlerin beğenisine sunulmaya devam ediyor.
     Sergi, hafta sonuna kadar açık kalacak.
    
     -Şırnak ve Siirt ve Batmanda sinema-
    
     Batmanda Hükümet Kadın, Zor Ölüm, Taş Mektep, Siirt ve Şırnakta ise Cem Yılmazın oynadığı, Murat Dündarın yönettiği CM101MMXI Fundamentals filmleri hafta boyunca sinemaseverlerle buluşacak.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Güneydoğuda kültür sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER