Güroymakta tekstil atölyesi kurulacak

Güroymakta tekstil atölyesi kurulacak -Kaymakam Yılmaz: Tekstil yatırımları için altyapı çalışması yürütüyoruz


BİTLİS (A.A) - Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, İstanbuldaki bir girişimcinin, özel idareye devredilen Tekel deposunda, tekstil atölyesi kuracağını söyledi.
     Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekstil yatırımları için altyapı çalışması yürüttüklerini bildirdi.
     Bu çerçevede yapılan ihaleyi kazanan İstanbuldaki bir firmanın, ilçedeki Tekel deposunda tekstil atölyesi kuracağını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
     Firma makinelerini getirdi. Önümüzdeki hafta içinde üretime başlayacak. Firma yetkilileri, ilk etapta 200 ile 250 kişiyi istihdam etmeyi planlıyor. İlçe dışında tekstil alanında çalışan çok sayıda Güroymaklı vatandaşımız var. Burada nitelikli iş gücünü bulmak kolay olacak. Bu yatırımın ilçemize hayırlı olmasına inanıyorum.
     İlçede üretilen ürünlerin, Türkiyenin her tarafına pazarlanacağını belirten Yılmaz, bu atölyenin ulusal bir markanın üretim yeri olacağını, firmanın da kendi adına ayrı bir marka oluşturarak ürünlerini piyasaya sunacağını kaydetti.
     Yılmaz, Kentte, en fazla genç nüfusa sahip olan ilçemiz Güroymak. Genç nüfusumuzun fazla olması, işsizliği de beraberinde getiriyor. Bununla ilgili olarak istihdam konusunda yatırımların yapılması gerekiyor. Bitlis, son Teşvik Yasasında 6. bölgede yer aldı. Bunun birçok avantajı var dedi.
     Yapımı biten sanayi sitesine iş yeri sahiplerinin taşınmaya başladığını bildiren Yılmaz, sanayi sitesinin ekonomiye canlılık getireceğini kaydetti.
     İlçe ekonomisinde, tarım ve hayvancılığın önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti:
     Bu sektörlerle ilçenin kalkınacağına inanıyoruz. Bu noktada bizi farklı kılan bir unsur var. İlçede yaklaşık 5 bin manda bulunuyor. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayımız da diğer ilçelerimize göre fazla. Manda ürünlerinin yüksek bir katma değeri var. Bunun pazarlanmasına yönelik çalışmalarımız sürüyor. İlçede manda sütünün işlemesine yönelik tesis açılmalı. Çiftçileri teşvik etmeye çalışıyoruz. Önder çiftçileri bilinçlendireceğiz. Ancak buradaki çiftçilerin girişimcilik ruhu zayıf ve desteklemelerden faydalanmıyor.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Güroymakta tekstil atölyesi kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER