Gürsel Tekinin istifası

Gürsel Tekinin istifası -CHP Grup Başkanvekili İnce: -İstifa tek taraflı bir kavramdır. CHP büyük bir partidir. CHP tarihinde ilk defa bir istifa olayı yaşanmıyor


MERSİN (A.A) - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Gürsel Tekinin istifasıyla ilgili olarak, İstifa tek taraflı bir kavramdır. CHP büyük bir partidir. CHP tarihinde ilk defa bir istifa olayı yaşanmıyor dedi.
     İnce, partisinin Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ile Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesindeki hali gezip, esnafla sohbet etti.
     Muharrem İnce, burada gazetecilerin Gürsel Tekinin istifasıyla ilgili soru üzerine, Hayırlısı olsun. İstifa tek taraflı bir kavramdır. CHP büyük bir partidir. CHP tarihinde ilk defa bir istifa olayı yaşanmıyor. Arkadaşımız kendisi için en doğru kararı düşünüp karar vermiştir. Kendisine hayırlı olsun dedi.
     İnce, bir gazetecinin Akdeniz açıklarında dün meydana gelen depremi hatırlatarak, Akkuyu Nükleer Santralinin buraya yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz- şeklindeki sorusu üzerine, Süt dağıtma işini beceremeyen bir iktidarın, nükleer enerjiyi doğru düzgün becerebileceğine, sağlıklı yapabileceğine hiç inanmıyorum dedi.
     Terör örgütüyle ilgili yapılan bazı açıklamaların hatırlatılması üzerine de İnce, şunları kaydetti:
     Bir siyasi partinin amacı iktidar olmaktır ve kendisini terör örgütünden ayrı tutmalıdır. Onunla organik bağı olmamalıdır. Yani siyasi parti genel başkanı, terör örgütünün lideri değildir, onun yandaşı değildir. Ama burada tek suçlu BDP değil. AKP de onlar kadar suçludur. Terörle mücadele eden bir Türkiyeden terörle müzakere eden bir Türkiyeye geldik.
     Hal gezisi sırasında kantara çıkıp tartıldığında 98 kilo olduğunu gören İnce, Bu kiloma bakmayın, ben kürsüde daha ağırım diye espri yaptı. İnce, çilek yüklü bir kamyonun sevkıyata hazırlanmasını da Ben kamyon şoförünün çocuğuyum diyerek, iplerle bağlayarak gösterdi.
     (HAS-KRM-ST-İSA)
<< Önceki Haber Gürsel Tekinin istifası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER