Güvercin, tavuğun yumurtasına sahip çıkınca

Güvercin, tavuğun yumurtasına sahip çıkınca -Ardahanın Posof ilçesinde güvercin, yuvasında bulduğu tavuk yumurtasına kuluçkaya yatarak, civciv çıkardı


ARDAHAN (A.A) - Posof ilçesinde kuluçkaya yatan güvercin, tavuk yumurtasından civciv çıkardı.
     Armutveren köyünde yaşayan Yener Eren, gazetecilere yaptığı açıklamada, köyde hayvancılık yaptığını belirterek, aynı ahırda hem büyükbaş hayvan hem tavuk hem de güvercin beslediğini söyledi.
     Ahırda tavuğun, güvercinin yuvasına yumurta bıraktığını anlatan Eren, Güvercin tavuğun yumurtasını kendisinin sanıp, sahip çıkıyor. Tavuk yumurtasının üzerine kuluçkaya yatıyor. Tabii bir süre sonra da güvercin tavuk civcivi çıkarıyor diye konuştu.
     Hayatında ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını ifade eden Eren, şunları kaydetti:
     Ahırda büyükbaş hayvanlar da var. Bir gün bir civciv sesi duydum. Önce tavuk, civciv çakardı sandım. Güvercinlerin yuvasına baktığımda bir tavuk civcivi gördüm. Tavuk güvercinin yuvasına bir adet yumurta bırakmış. Güvercin de bu yumurta üzerinde kuluçkaya yatarak tavuk civcivi çıkarmış. Güvercinler yavrularını ağızlarından besler, tavuk civcivi ise gagasıyla topladığı yemlerle besleniyor. Güvercin kendisinin sandığı tavuk civcivini ağzıyla beslemeye çalışması ilginç görüntü oluşturuyor.
     Eren, tavuk civcivinin üşüdüğü zaman güvercinin kanatlarının altına girdiğini ifade ederek, söz konusu durumunun ilginç olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Alper Turgut / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Güvercin, tavuğun yumurtasına sahip çıkınca Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER