Hacca gitmek isterken dolandırılmayın

Hacca gitmek isterken dolandırılmayın -Bayburt Müftüsü Aksoy: Hacca gitmek için gerekli Hac çıkış belgesini sadece Diyanet İşleri Başkanlığı veriyor. Bunun dışında hiçbir kurum ya da kuruluş Hacca gidiş belgesi veremez (Fotoğ


BAYBURT (A.A) - Bayburt Müftüsü Kemalettin Aksoy, Hacca gitmek için gerekli Hac çıkış belgesini sadece Diyanet İşleri Başkanlığının verdiğini ifade ederek, Bunun dışında hiçbir kurum ya da kuruluş Hacca gidiş belgesi veremez dedi.
     Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 Şubatta başlayan Hac kayıtlarıyla birlikte birçok alanda olduğu gibi inanç alanında da istismarcıların olduğunu belirtti.
     Bir şeye rağbet olunca o işin istismarcılarının da fazla olduğunu ifade eden Aksoy, Şu anda Türkiyede Hacca gidecek herkesin, gerek acenteler gerekse Diyanet vasıtasıyla olsun, hepsinin kaydını Diyanet İşleri Başkanlığı alıyor. Yine hacca gitmek için gerekli Hac çıkış belgesini sadece Diyanet İşleri Başkanlığı veriyor. Bunun dışında hiçbir kurum ya da kuruluş Hacca gidiş belgesi veremez diye konuştu.
     Başlayan hac kayıtlarıyla birlikte önceki yıllarda olduğu gibi bu dönemde de kötü niyetli kişilerin çeşitli vasıtalarla insanları dolandırdığına dikkati çeken Aksoy, Özellikle internette ve bazı yerlerde 60 lirayı belirtilen hesaba yatırın, size hac çıkış belgesi verelim diye tanıtım ve reklamlar var. Bu tamamen istismardır, dolandırıcılıktır. İnsanlarımızın inancını suistimal edip kandırmaktır. Vatandaşlarımız bunlara asla inanmasın, böyle bir şey yok. Kura çıkmadıktan sonra hiç kimse Hacca gidemez dedi.
     Aksoy, geçen yıl ve daha önceki yıllarda Hacca gidemeyen 960 bin hacı adayının olduğunu kaydederek, Bu yıl beklenen müracaat sayısı 300 bin kişi. Bu da demek ki bekleyenlerle birlikte ülkemizde 1 milyon 250 bin kişi hacca gitmek istiyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Hacca gitmek isterken dolandırılmayın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER