Hafızalarıyla kendilerine hayran bırakıyorlar

Hafızalarıyla kendilerine hayran bırakıyorlar -Saniyelik performansla 5 ve 6 haneli çok sayıda sayıyı zihinsel olarak toplayabilen Japon Naofumi Ogasawara, bir deste iskambil kartını sırasıyla ezberleyebilen İngiliz Ben Pridmore ve


ANTALYA (A.A) - Okan Özer - Saniyelik performansla 5 ve 6 haneli çok sayıda sayıyı zihinsel olarak toplayabilen Japon Naofumi Ogasawara, bir deste iskambil kartını sırasıyla ezberleyebilen İngiliz Ben Pridmore ve iki-üç basamaklı sayıları kısa sürede toplama yeteneğine sahip 6 yaşındaki Emirhan Avcıoğlu görenleri şaşkına çeviriyor.
     Antalyanın Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Bel Conti Otelde düzenlenen Mental Aritmetik Hafıza Olimpiyatlarına katılan Japon Naofumi Ogasawara, İngiliz Ben Pridmore ve Emirhan Avcıoğlu, AA ekibine iskambil kartlarının sırasını ezberleme ve zihinden toplama işlemi gösterisi yaptı.
     Ekranda 0.3 saniyede bir yanıp sönen 5 ve 6 haneli çok sayıda sayıyı zihinsel olarak hızla toplayabilen ve Japonyada soroban eğitmenliği (zihinsel toplama ve çıkarma yapma) yapan Naofumi Ogasawara, 6 yaşından bu yana sayılara ilgi duyduğunu, ilkokuldaki öğretmeninin desteğiyle kendisini geliştirdiğini söyledi.
     İlk derecesini 8 yaşında yerel bir yarışmada elde ettiğini dile getiren Ogasawara, üzerinde çalışıldığında her insanın kısa sürede hafızasında toplama işlemi yapabileceğini kaydetti. Konsantrasyonun çok önemli olduğunu dile getiren Ogasawara, Büyük bir konsantrasyon ile ekranda çıkan sayıları kısa sürede hafızamda tutmayı başarıyorum. Rakamları hayal ederek önümdeki işlemleri yapıyorum. En iyi dereceyi elde etmeye çalışıyorum dedi.
     Üç kez Dünya Hafıza Şampiyonu olan İngiliz Ben Pridmore da 23 yaşında hafızasının çok kuvvetli olduğunu fark ettiğini, 2000 yılından itibaren yarışmalara katıldığını söyledi.
     Yarışmalar dışında normal hayatımda isimleri dahi hatırlamakta güçlük çekiyorum diyen Pridmore, Önüme sunulan iskambil kartlarını bir simge olarak hayal ediyorum ve sonra hepsini sıraya koyuyorum. Özel bir yeteneğe sahip olduğuma inanmıyorum, her insan bu işlemi yapabilir diye konuştu. Hedefinin yine dünya şampiyonluğunu kazanmak olduğunu vurgulayan Pridmore, gelecek yıllarda dünya rekoru kırmak için mücadele edeceğini belirtti.
     İlkokul birinci sınıfa giden 6 yaşındaki Emirhan Avcıoğlu ise ailesinin yardımıyla 3 yaşında okuma, 4 yaşında da yazmayı öğrendiğini anlatarak, anaokulunda arkadaşlarına kitap okuduğunu kaydetti.
     Bilgisayar ekranında 0.6 saniyede bir yanıp sönen üç basamaklı sayıları kısa sürede zihinsel olarak toplayabildiğini belirten Avcıoğlu, Yaklaşık bir yıldır toplama ve çıkarma işlemi yapıyorum. Kendi yaş grubumda Türkiye birinciliğim var. Hedefim kendimi geliştirerek daha iyi dereceler elde etmek dedi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Hafızalarıyla kendilerine hayran bırakıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER