HAK

HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı Bozyel: -Kürt sorunu geçmişte olmadığı kadar Türkiyenin gündeminde


DİYARBAKIR (A.A) - Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, Kürt sorununun geçmişte olmadığı kadar Türkiyenin gündeminde olduğunu belirtti.
     Boyzel, partisinin 11. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla il binasında düzenlenen programda yaptığı konuşmada, HAK-PARın birçok yönüyle geçmiş Kürt partilerinden farklı bir özgünlüğe sahip olduğunu söyledi.
     Kürt hareketinin 10 yıl içinde önemli mesafe aldığını, ancak Kürtlerin hak ve özgürlüklerinin halen yasal güvence altına alınmadığını savunan Bozyel, Ama madalyonun bir boyutu var ki bu son derece önemli ve küçümsememiz gereken bir durum. Kürt sorunu geçmişte olmadığı kadar Türkiyenin gündeminde. Hükümetin, muhalefetin, devletin bütün organlarının ve aynı zamanda dünyanın gündeminde dedi.
     Kürtlerin taleplerinin hem Türkiyede, hem de dünyada daha çok kabul görür noktaya geldiğini ve bunda bütün Kürt partilerinin emeği olduğunu ileri süren Bozyel, devletin, kimi organları vasıtasıyla İmralıda bazı görüşmeler yürüttüğünü, bu görüşmelerin odağında da silahların susturulması olduğunu bildiklerini dile getirdi.
     Bozyel, silahların, Kürt sorununun çözümünde ciddi bir engel teşkil ettiğini bildirerek, Böyle bir engelin aradan çıkması bizim de arzuladığımız bir şey. Biz parti olarak, kendimize ve Kürt halkına güveniyoruz. Zor koşullardan mücadeleyi buraya kadar getiren bir halk, bir parti ile birisi ile oturup anlaşıldı diye bu mücadeleyi bırakmaz. O nedenle bizim yapmamız gereken meseleyi olduğu gibi kavramaktır. Silahlar sussun, ama mücadele devam edecek ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Meral Özdemir - Veysel Narlayan
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER