Hakkaride yardım limitleri artırıldı

Hakkaride yardım limitleri artırıldı


HAKKARİ (A.A) - Vali Orhan Alimoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) ihtiyaç sahiplerine yaptıkları yardım limitlerini artırdıklarını söyledi.
     Vali Alimoğlu, kimseyi aç ve açıkta bırakmamak için gayret sarf ettiklerini belirterek, geçen yıllara oranla bu yıl ihtiyaç sahiplerine yapılan ayni ve nakdi yardım limitlerini artırdıklarını kaydetti.
     5 nüfuslu ailelere 1 ton, 5 ve üzeri nüfusu olan ailelere ise 1,5 ton kömür dağıtmaya karar verdiklerini ifade eden Alimoğlu, Yine SYDV aracılığıyla fakir ailelere yapılan nakdi yardım miktarını da yükselttik. Devlet olarak vatandaşlarımıza yardım için buradayız. Kapımız herkese açık dedi.
     Hakkari SYDV Müdürü Sait Abdullahoğlu ise, daha önce ihtiyaç sahibi ailelere 1 ton kömür dağıtıldığını anımsattı.
     Abdullahoğlu, Sayın valimizin talimatları doğrultusunda bu yıl yapılan yardım limitleri artırıldı. Bu yıl 5 nüfuslu ailelere 1 ton, 5 ve üzeri nüfusu olan ailelere ise 1,5 ton kömür dağıtıyoruz. İl merkezi ve bağlı köylerde yaklaşık 6 bin aileye 9 bin ton kömür dağıtacağız. İhtiyaç sahibi ailelere yapılan kömür yardımını, adrese teslim ediyoruz diye konuştu.
     Muhtaç ailelere yapılan nakdi yardımların da artırıldığını ifade eden Abdullahoğlu, daha önce ailelere yapılan 100 liralık nakdi yardım miktarının 200 liraya çıkarıldığını ifade etti.
     Abdullahoğlu, Kurban Bayramı nedeniyle 600 aileye ise kişi başına 200 lira nakdi para yardımı yapıldığını dile getirdi.
    
     Muhabir: Nevzat Taş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Hakkaride yardım limitleri artırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER