Hakkarideki çatışma

Hakkarideki çatışma -AK Parti Zonguldak milletvekilleri şehit er Metin Çevikin ailesine taziye ziyaretinde bulundu


ZONGULDAK (A.A) - AK Parti Zonguldak milletvekilleri, Hakkarinin Geçimli köyündeki karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan jandarma er Metin Çevikin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
     AK Parti Zonguldak milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan ve Özcan Ulupınar ile Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Çevikin Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesi Başören Doğancılar köyündeki ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi.
     Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Toptan, şehit için Kuran-ı Kerim okunup dua edilmesinin ardından yaptığı konuşmada, Türkiyenin 30 yıldır terörle mücadele ettiğini, 6 bine yakın şehit verdiğini söyledi.
     Şehitlerin canı pahasına vatanı savunmasıyla terörün amacına varamadığını anlatan Toptan, şunları kaydetti:
     Şehit haberlerini aldıkça içimiz kan ağlıyor. Elbet ateş düştüğü yeri yakar. Terörle mücadelede Türkiye mutlaka sonuç alacaktır. Orada terörist ben teröristim diye bağıra bağıra gelmiyor. Bazen vatandaş kılığında polisin askerimizin karşısına çıkıyor, bazen kaçakçı kimliğiyle, bakıyorsunuz arkasında terör örgütü çıkıyor.
     Karakollar yeni ihtiyaçlara cevap verecek şekilde inşa ediliyor. Kaynak yetersizliği söz konusu değil, ne gerekiyorsa yapılıyor. Bölgede terörle mücadele etmek kolay değil. Biz yıllardır bu işlerle uğraşıyoruz. Gündüz karşıdan gelen masum bir vatandaş gece terörist olabiliyor.
     Şehit babası Recep Çevik de oğlunun çatışmaya ilk başlayan askerlerden olduğunu belirterek, Sayıları bence yetersiz kaldı. Karakol komutanıyla biraz önce görüştüm. Halen oradaki askerleri tehdit ediyorlarmış, intikamımızı alacağız diye baskı yapıyorlarmış. Oğlum da daha önce ihbar alıyoruz demişti. Baskın yapılacağını biliyordu, her an tetikteydi dedi.
     Hakkari merkeze bağlı Geçimli Jandarma Karakoluna 4 Ağustosta düzenlenen terörist saldırı sonrası çıkan çatışmada 6 asker ile 2 geçici köy korucusu şehit olmuş, 15 asker, 1 geçici köy korucusu ile 5 vatandaş yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Hakkarideki çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER