Halter Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu (1)

Halter Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu (1) -Federasyonun yeni başkanının seçileceği genel kurul, 223 delegenin katılımıyla başladı -Başkanlık için Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar ile bir dönem federasyon başkanlığı yapan


ANKARA (A.A) - Türkiye Halter Federasyonunun yeni başkanının seçileceği Olağanüstü Genel Kurul, 223 delegenin katılımıyla başladı.
     Sabah 10.00da başlaması beklenen, ancak organizasyondaki sorunlar nedeniyle 13.30a alınan genel kurul, Crowne Plazada yapılıyor. Olağanüstü Genel Kurulda, Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar ile bir dönem federasyon başkanlığı yapan Kenan Nuhut, başkanlık için yarışacak.
     Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da genel kurulu izleyenler arasında bulunuyor.
     Başkanlığını Hatip Çopurun yaptığı Divan Kurulunun oylamaya sunulup kabul edilmesinden sonra gündemin uygulanmasına geçildi.
     Genel kurulun toplam 223 delegesi bulunuyor.
    
     -Olağanüstü Genel Kurul süreci-
    
     İsrailde geçen yıl Kasım ayında düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonasında 5 sporcuda doping tespit çıkması üzerine, Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş ve yönetim kurulu, 25 Ocakta topluca istifa etmiş, olağanüstü genel kurula giden 35 günlük süreçte, asbaşkan Zeki Türkeş, Halter Federasyonu başkanvekilliğini yürütmüştü.
     Daha sonra 18 Şubatta, aynı şampiyonaya katılan 16 sporcuda daha doping tespit edildiği açıklanmıştı.
     Bu arada Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu halterci Halil Mutlu, 4 Şubat tarihinde başkan adaylığını açıklamış, Tamer Taşpınarın da aday olması üzerine Mutlu, 26 Şubatta adaylıktan çekildiğini bildirmişti. Halil Mutlu, adaylıktan çekilirken, halterin gelişimi adına Taşpınara destek olacağını belirtmişti.
    
     Muhabir: Ülkü Parlakyıldız Karakuş / Mehtap Yılmaz
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Halter Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu (1) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER