Hamile kalmadan önce doktora gidilmesi uyarısı

Hamile kalmadan önce doktora gidilmesi uyarısı -Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Orhan: Biz hastalara gebe kalmaya karar verdikleri zaman doktora gitmelerini öneriyoruz


AĞRI (A.A) - Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Dr. Adnan Orhan, gebelik sürecinin gebe kalmadan önce başladığını ve kadınların gebe kalmaya karar verdikleri zaman doktora gelmeleri gerektiğini belirtti.
     Orhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların genelde gebe kaldıktan sonra doktora gittiğini belirtti.
     Gebeliğin, anne adayının çocuk sahibi olmaya karar vermesiyle başladığını ifade eden Orhan, Biz hastalara gebe kalmaya karar verdikleri zaman doktora gitmelerini öneriyoruz dedi.
     Gebelikten önce yapılması gereken kontrollerin olduğunu belirten Orhan, anne adayının gebelikten önce folik asit alması gerektiğini, folik asitin bebeğin beyin gelişimini tamamlayan ve bu ileri derecede rahatlatan, bazı beyin rahatsızlıklarını engelleyen çok basit vitaminler ve mineraller olduğunu söyledi.
    
     -Bu yörede yeni evlenen çiftler hemen çocuk istiyorlar-
    
     Bulundukları yörede yeni evlenen çiftlerin hemen çocuk istediklerini belirten Orhan, şunları kaydetti:
     Kadınlardan istediğimiz evlendikleri zaman gebe kalmak istediklerinde bir uzmana uğrasınlar. Kırsalda kesimlerde olanlar ise aile hekimlerine başvursunlar. Yani gebe kalmak isteyen bir kadın, herhangi bir pratisyene bile gitse bu çok basit tetkikleri yapabilir. Gebelik döneminde muhakkaka en az bir kere, bunun ideali 3-4 defadır ama en az bir kere uzmana görünmeleri gerekiyor. Birçoğu doğuramıyor ve bir sıkıntı olduğu zaman geliyorlar. O zamanda iş işten geçmiş oluyor. Biz elimizden geleni yapıyoruz ama çok büyük problemler oluşuyor. İstiyoruz ki bize düzenli kontrole gelsinler. Düzenli kontrolden kastımız Dünya Sağlık Örgütünün önerdiği bir gebeye en az 4 kez kontroldür. Tek bir sefer geliyorlar ve bu da bizim için çok ciddi sorun oluşturuyor.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Hamile kalmadan önce doktora gidilmesi uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER