Hamit Fendoğlunun ölümünün 35. yılı

Hamit Fendoğlunun ölümünün 35. yılı -CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, mesaj yayımladı


MALATYA (A.A) - CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, eski milletvekili ve Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlunun ölümünün 35. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Ağbaba, mesajında, 17 Nisan 1978de evine gönderilen bombalı paketin patlatılması sonucu kendisi, gelini ve iki torunuyla hayatını kaybeden Hamit Fendoğlunu katledenlerin toplumda bir kaos ortamı yaratmayı hedeflediğini, Malatyada hedeflerine ulaştıklarını belirtti.
     "Malatya olayları" olarak anılan ve 4 gün süren olaylar sonucunda toplam 8 kişinin öldüğünü, 20si ağır 100 kişinin yaralandığını, 960 iş yeri ve konutun yakılıp yıkıldığını ifade eden Ağbaba, olayların Malatyaya maddi faturasının 100 milyon lira civarında olduğunun belirtildiğini kaydetti.
     "Hamido" lakaplı Hamit Fendoğlunun öldürülmesinin, 12 Eylül darbesine zemin hazırlayan en önemli olaylardan biri olduğunu ifade eden Ağbaba, bu olayın tüm yönleriyle ele alınarak aydınlatılması gerektiğini belirtti.
     Ağbaba, "Hamit Fendoğlu ve Malatya olaylarında hayatını kaybeden herkese tanrıdan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Hamit Fendoğlunun ölümünün 35. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER