Hamzaçebi: AKP daha önce HDP'yle, şimdi MİT'le ittifak yaptı

Hamzaçebi: AKP daha önce HDP'yle, şimdi MİT'le ittifak yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın AK Parti'den milletvekili olmak için görevinden istifa etmesini değerlendirdi. Hamzaçebi, "Hayırlı olsun. Adalet ve Kalkınma Partisi aslında çok gizli bir şekilde HDP'yle ittifak yapmıştı şimdi öyle anlaşılıyor ki MİT'le de bir ittifak yaptı." dedi. Hamzaçebi, 7 Haziran seçimleriyle ilgili partisinin herhangi bir partiyle ittifak yapmayacağını da sözlerine ekledi.

Partisinin, Üsküdar Selimiye Mahalle Temsilciliği'nin açılışını yapan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, halka seslendi. Seçimleri hatırlatan Hamzaçebi, "Bir genel seçime doğru giderken, sanki Türkiye, Erdoğan-Davutoğlu ikilisine mahkummuş gibi bir izlenim estirilmek isteniyor. Türkiye, Erdoğan-Davutoğlu ikilisine mahkum ve mecbur değildir. 7 Haziran bu ikilinin sonu olacaktır. 13 yıl önce adalet devleti kurmak için yola çıktık diyenler, 13 yıl önce iktidar olduklarında 90'ların mağduru rolünden adalet devletine doğru giden bir yolu izleyeceğiz diyenler 13 yıllık iktidarlarının sonunda adaletin değil zulmün ve baskının devletini kurdular. Türkiye, bu zulüm baskı ve otoriter yönetimi 7 Haziran'da sandığa gömecektir. Bundan en küçük bir kuşku duymuyorum." diye konuştu.

Avrupa Birliği (AB) üyeliğinden bahseden Hamzaçebi, şöyle devam etti: "İktidarlarının 10. yılında yıllarca beraber çalıştıkları Genelkurmay Başkanı'nı hapse göndermekten çekinmediler. 2004 yılının 17 Haziran tarihinde, Brüksel'de bir müzakere takvimi aldılar. 10 yıl önce aslında imtiyazlı denilen ikinci sınıf üyeliği tam üyelik diye topluma tanıttılar. Ve büyük bir zafer kazanarak Türkiye'ye döndüler. Böyle bir izlenimle, bir havayla döndüler. Zamanın başbakanı Erdoğan, şunu söyledi, 'Avrupalılar, bize sessiz devrim yaptınız dediler.' "

AK Parti'nin AB üyeliğini istemediğini söyleyen Hamzaçebi, "17 Aralık 2013 tarihinde Türkiye Avrupa Birliği'ne tam üyelik yolunda değil, ama yolsuzluk konusunda büyük bir mesafe aldığını bütün dünyaya gösterdi. Şimdi 2004'ün 11. yılındayız. Ve Erdoğan – Davutoğlu ikilisi, 'Avrupa Birliği bizim umurumuzda değil, almazsa almasınlar diyor. Bunların hedefinde hiçbir zaman Avrupa Birliği olmadı. Bunların hedefinde hiçbir zaman özgürlükler, insan hakları, çağdaş demokrasi olmadı. Bunlar demokrasiyi istedikleri durağa geldiklerinde inilecek bir tramvay olarak gördüler. Bunları şimdi açıkça itiraf etmekten çekinmiyorlar." şeklinde konuştu.

Ekonomik ve siyasi istikrar söylemlerine de değinen Hamzaçebi, "Bir istikrar lafıdır gidiyor. İstikrar bozulmasın diyorlar. Bunların istikrar diye söyledikleri şey kendilerinin ebedi iktidarıdır. Ebedi tek parti hükümetidir. Sanki bu millet her seçimde bunlara oy verecek, her seçimde sandıktan kendileri çıkacakmış gibi. Buna asla inanmayın. İstikrarlı ekonomi diye anlattıkları ekonomi, 7 yıldır yerinde sayıyor. Kişi başına düşen milli gelir aynı yerde sayıyor. Ekonomi patinaj yapıyor. Patinajın adını bunlar istikrar koydular. Kendi çocuklarını, yakınlarını sınavsız işe soka kadrolar. Milletimiz bunların hepsini görüyor." ifadelerini kullandı.

'CHP HİÇBİR PARTİYLE SEÇİM İTTİFAKI YAPMAZ'

CHP'nin bir siyasi partiyle ittifakı konusuna açıklık getiren Hamzaçebi, şöyle devam etti: "İmkansız olan bir şeyi, hiçbir zaman gerçekleşmeyecek olan bir şeyi birileri bir seçim stratejisi olarak, Cumhuriyet Halk Partisi'ni yıpratmak amacıyla konuşuyor. Bunu söyleyenler Cumhuriyet Halk Partisi'nin 7 Haziran'daki seçim başarısından korkanlardır. Buradan kararlılıkla ifade ediyorum. Bu iddianın geçekle hiçbir ilgisi yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi'nin hiçbir şekilde hiçbir siyasi partiyle seçim ittifakı olmayacaktır. Kendi siyasi projelerini gerçekleştirmek için Türkiye'nin istikbalini değil, bireysel ikbalini gözetenlerle aynı yolda yürüyenlerle Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim için konuşacağı hiçbir şey yoktur. Başkanlık sistemini getirerek başta laiklik olmak üzere cumhuriyetin bütün değerlerini alaşağı etmek, insan hakları, özgürlükler, demokrasi gibi modern demokrasinin bütün kavram ve sistemlerini baskılamak, ayaklar altına almak isteyenlerle beraber yürüyenlerin Cumhuriyet Halk Partisi'yle konuşacağı hiçbir şeyi yoktur. Bakanlarla ilgili yolsuzluk iddiaları konusunda bir yılı aşkın bir süre Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde susmak suretiyle hükümete dolaylı destek veren bir siyasi partiyle Cumhuriyet Halk Partisi'nin 7 Haziran seçimleri konusunda konuşacağı hiçbir şey yoktur."





________________________________________
CİHAN
<< Önceki Haber Hamzaçebi: AKP daha önce HDP'yle, şimdi MİT'le ittifak yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER