Hasat zamanı gelen tarlaları su bastı

Hasat zamanı gelen tarlaları su bastı


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyenin Gökçedem köyünde buğday ekili yaklaşık bin dekar tarla su altında kaldı.
     Gökçedem köyünde sulamada kullanılan kanalın taşması üzerinde bölgedeki buğday ve mısır tarlaları sular altında kalırken, çiftçiler büyük zarara uğradı.
     Çiftçi Fatih Özer, tarlasına gittiğinde buğday ve ekinlerin su altında kaldığını, tarlanın adeta bataklık haline geldiğini gördüğünü anlattı. Sulama kanalının taşması sonucu büyük zarara uğradığını, ekinlerini hasat edemediğini ifade eden Özer, köyde yaklaşık bin dekar ekili alanın bu şekilde zarar gördüğünü belirterek, Buğdayımız sular altında kaldı. Buğday için gerekli bütün emeği sarf ettik. Bu milli servet, bu bizim geçim kaynağımız dedi.
     Sulama kanalının 1984te yapıldığını belirten Özer, 1984 yılından bu yana bakım onarım çalışması yapılmadı. Kanalda beton özelliği kalmadı. Basınca dayanamadığı için kanal tabanından sızma yapıyor. Sızan sular, kanaldan tarlalarımıza akıyor. Bu kanalın kapasitesi 49 metre küp saniye. Bazen 65 metre küpe kadar su aktığı oluyor. Bu da bize sıkıntı veriyor. Bana ait 60 dekar tarla sular altında. Köylünün tamamı bu durumdan şikayetçi. Kiminin 3 dekarı kiminin 100 dekarı su altında. Tarlalarda kurbağa ve balıklar yaşıyor. Ekin ektik kurbağa hasat ettik. Mısır ektik balık hasat ettik dedi.
     Tarlasını su basan çiftçilerden Mehmet Güçlü ise buğdayları hasat edemedikleri için büyük zarara uğradıklarını belirtti.
     Aynı kaygıyı mısır için çektiklerini belirten Güçlü, Buğdaydan ümidimizi kestik, mısırımızın zararını azaltmak için uğraşıyoruz. ilgililerden acil olarak yardım bekliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Tuğba Temir/Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Hasat zamanı gelen tarlaları su bastı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER