Hasta Suriyeliler, Türkiyede şifa buluyor

Hasta Suriyeliler, Türkiyede şifa buluyor -Çatışmalar ve bombardıman nedeniyle evlerinin yanı sıra hastaneleri de yıkılan Suriyeliler, bir yardım derneğinin Türkiyede kurduğu sağlık merkezinde tedavi ediliyor -Türkiye sınırına yakın


HATAY (A.A) - Cem Genco - Çatışmalar ve bombardıman nedeniyle evlerinin yanı sıra hastaneleri de yıkılan Suriyeliler, bir yardım kuruluşu tarafından Türkiyede kurulan sağlık merkezinde tedavi ediliyor.
     Suriyenin farklı köy ve kasabalarında hemen her gün yaşanan bombardıman ve çatışmalar nedeniyle yıkılan ve zarar gören sağlık kuruluşları hizmet veremez hale geldi.
     Türkiyeye yakın bölgelerdeki Suriyelilere sağlık hizmeti verilebilmesi için yaklaşık 4 ay önce Suriye Halk Meclisi Yardım Derneği (SRGC) tarafından Hatayın Reyhanlı ilçesinde sağlık merkezi kuruldu.
     Suriyenin Türkiye sınırına yakın bölgelerindeki İdlib kentine bağlı Harim, Atme, Kah, Salkin, Telbit, Dana, Salve, Sarmada köy ve kasabalarından gelen Suriyeliler bu sağlık merkezinde şifa buluyor.
     Dernek Sorumlusu Mehmet Masri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Reyhanlı ilçesinde 4 ay önce sağlık merkezi oluşturduklarını ve burada sınır köylerinden gelen hastaları tedavi ettiklerini söyledi.
     Sağlık merkezlerinde kadın, çocuk hastalıkları, dahiliye ve diş bölümlerinin bulunduğunu ifade eden Masri, şunları kaydetti:
     Sağlık merkezimizde Türkiye sınırına yakın bölgelerde yaşayan halka yönelik hizmet veriyoruz. Merkezimizde gönüllü olarak çalışan 6 doktor ve 5 hemşire ile toplam 17 personelimiz var. Ayda 7 binin üzerinde hasta kabul edebiliyoruz. Merkezimize Suriyenin Türkiye sınırına yakın köy ve kasabalarından 4 ayda 20 bin civarında Suriyeli geldi. Ülkelerinde sağlık hizmeti alamayan Suriyeliler, Türkiyeye gelerek sağlığına kavuştu.
     Sınır köylerindeki Suriyelilerin pasaportlarıyla Cilvegözü Sınır Kapısından geçerek sağlık merkezine geldiğini belirten Masri, tedavisi biten hastaların ülkesine geri döndüğünü sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Hasta Suriyeliler, Türkiyede şifa buluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER