Hastalardan el işi ürünler ve resim

Hastalardan el işi ürünler ve resim sergisi -Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören 98 hasta tarafından yapılan el işi ürünler ve resimlerden oluşan sergi açıldı (Fotoğraflı-Gör


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören 98 hasta tarafından yapılan el işi ürünler ve resimlerden oluşan sergi açıldı.
     Vali Muammer Erol, Eski Hükümet Konağında düzenlenen serginin açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, güzel çalışmaların arkasında ciddi emek ve gayretlerin görüldüğünü söyledi.
     Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde ruh sağlığı engellisi hastalar için yeni gelişen bir tedavi yaklaşımı uygulandığını vurgulayan Erol, Toplum ruh sağlığı gibi merkezlerin sayıları artığında tedavinin, biraz daha hayatın içerisinde, insanlara rol ve buna bağlı olarak kendilerine güven ve biraz daha aktivasyon kazandıracak şekilde yürüyeceğini göreceğiz. Benim anladığım bu. Böyle olursa da hayra vesile olacak diye düşünüyorum dedi.
     Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Namlı ise merkezin iki yıldır faaliyette olduğunu, burada 5 eğitmen, 15 personel ve iki araçla hizmet verdiğini belirtti.
     Hastaların araçlarla evlerinden alınıp merkeze getirildiğini ve bu sayede ailelerin de bir nebze rahatladığını anlatan Namlı, Hastayı rehabilitasyon amacıyla evlerinden topluyoruz veya tedavisi tamamlanıp taburcu olan hastaları merkezimizde toplayıp orada rehabilitasyon çalışmalarına tabi tutuyoruz. Şu anda 98 hastamız var. Biz bu hastalarımızı her gün evlerinden toplayıp tekrar akşam evlerine bırakıyoruz. Öğlen yemeklerini veriyoruz diye konuştu.
     17 Hazirana kadar açık olacak sergide istekliler ürünleri satın alabilecek.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen/Ömer Fansa
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Hastalardan el işi ürünler ve resim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER