Hastaları, hastaneye kadınlar ulaştıracak

Hastaları, hastaneye kadınlar ulaştıracak -Diyarbakır Sağlık İl Müdürlüğü acil sağlık hizmetleri istasyonlarına atanan 67 kadın, 112 acil ambulanslarında sürücü olarak görev yapacak -İleri sürüş teknikleri eğitiminin yanı sıra hastaya


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda artık kadın ambulans sürücüleri hastaları hastanelere ulaştıracak.
     Sağlık Bakanlığınca, Diyarbakır Sağlık İl Müdürlüğü acil sağlık hizmetleri istasyonlarına atanan 206 personelden ehliyeti olan 67 kadın, aldıkları temel sağlık ve ileri sürüş teknikleri eğitimi ile kentte ambulans sürücüsü olarak görev yapacak. 112 acil ambulanslarını kullanacak yeni nesil sağlıkçı şoförler aynı zamanda hastaya ilk müdahaleyi de yapabilecek.
     İlk etapta Bağlar ilçesinde Nevruz Parkında kurulan parkurda eğitmen Abdullah Öztürkten ambulans sürüş teknikleri, ikaz, tepe lambası ve sirenlerin hangi durumlarda nasıl kullanılacağı eğitimini alan 12si erkek, 12si kadın kursiyer, yapılacak sınavın ardından görevlerine başlayacak.
     İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Ferah Gören AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığınca Diyarbakırın en ucra köşesindeki hastalara en kısa zamanda ulaşabilmek amacıyla 206 yeni 4Bli personel ataması yapıldığını söyledi.
     Gören, personele temel yaşam destek eğitimi, ehliyeti olup sürücülük yapacak olan sağlık personeli için ambulans sürüş teknikleri eğitimi ve adaptasyon eğitimi şeklinde bazı eğitimler verdiklerini belirtti.
     Sürüş eğitimi alan personelin çalışacakları istasyonlarda ve komuta kontrol merkezleri olmak üzere aynı zamanda Diyarbakırda konuşlu hava ambulansına yaklaşma eğitimi de verdiklerini ifade eden Gören, şunları söyledi:
     Pratiklerini artırmak için üç kamu hastanemizde pratikler yaptırıyoruz. Eğitimlerini tamamlamış bütün arkadaşlarımızı daha sonra kendi istasyonlarında nöbetlerine başlatacağız. 112 acil servisinde çalışan personelimizin çoğu bayan. Sürüş teknikleri alacak 67 kadın yeni ehliyetli sağlık personelimiz var. Biz bu sayının daha da artması için ehliyeti olmayanlara ehliyet alın sizlere de ambulans kullandıralım diyoruz. Eğitimlerini tamamlayan 67 kadın, 112 acil ambulanslarında sürücü olarak görev yapacak. Ambulanslarda bayan görmenin trafik açısından da daha faydalı olacağına inanıyorum.
    
     -Ekibin tümü sağlıkçı-
    
     Eğitmen Abdullah Öztürk de, mesleğe yeni başlayan acil tıp teknisyenlerine verdikleri temel modül eğitimlerden birinin de ambulans sürüş teknikleri olduğunu belirterek, kursun temel amacının güvenli ambulans sürüş tekniklerini ve kurallarını kursiyerlere öğretmek olduğunu söyledi.
     Kursiyerlere kavşaklardaki geçişler, ikaz ve sirenlerin, tepe lambaların hangi durumlarda nasıl kullanılacağı şeklinde 4 günlük eğitim verdiklerini ifade eden Öztürk, Aramızda bayan arkadaşlarımızda var. Gerçekten bu işi çok iyi yapıyorlar. Bunu önemsiyorum. Çünkü ekipteki üç kişinin üçününde sağlıkçı olması çok önemli. Özellikle büyük trafik kazalarında büyük bir avantaj sağlayacak. Ve kadın arkadaşlarımızın sürücülüğü çok iyi yapacaklarına inanıyorum. Eğitimin sonunda başarılı olan arkadaşlarımıza sertifikalarını veriyoruz. İlk etapta 12si erkek, 12si kadın 24 kişi eğitim alıyor dedi.
     İleri sürüş eğitimi alan sağlıkçılardan Meltem Demirtaş da Diyarbakırda yeni atandığını, aldıkları eğitimin ardından ambulansları da kullanabileceklerini ifade ederek, Ambulansta bütün ekip sağlık personeli olacak. Dolayısıyla işimiz daha kolay olacak ve sunduğumuz hizmet çok daha kaliteli bir hale gelmiş olacak. Bundan sonra trafikte kadın ambulans sürücülerini görmüş olacaksınız diye konuştu.
    
     Muhabir: Meral Özdemir - Ümit Özdal
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Hastaları, hastaneye kadınlar ulaştıracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER