Hastaya eş zamanlı olarak koroner bypass

Hastaya eş zamanlı olarak koroner bypass ile anevrizma ameliyatı yapıldı


ANTALYA (A.A) - Antalyada bir hastaya eş zamanlı olarak koroner bypass ile anevrizma ameliyatı yapıldı.
     Medical Park Antalya Kalp Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalyada yaşayan 61 yaşındaki Yalçın Sezgin, bir hafta önce göğsünde yanma, baskı şikayeti ve yürümekte zorluk çekmesi nedeniyle Medical Park Antalya Kalp Hastanesine gitti.
     Yapılan muayenesinde ameliyat edilmesi gerektiği belirtilen Sezgin, Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla eş zamanlı olarak koroner bypass ile anevrizma ameliyatı yapıldı.
     Sezgin, hastaneye geldiğinde çok kötü durumda olduğunu, şimdi ise kendini gayet sağlıklı hissettiğini belirterek, ameliyatı gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.
     Prof. Dr. Okutan ise ameliyatın başarılı geçtiğini anlatarak, hastaya aort anevrizması ameliyatı (Kalpten çıkan ana damarın balonlaşması) cerrahi işleminin yapıldığını kaydetti.
     Hastanın göğüste yanma ve baskı şikayetleriyle gelmesi sonucu koroner anjiyografi yapıldığını, sonrasında aort damarında balonlaşma ve koroner damarlarında daralma tespit edildiğini bildiren Okutan, eş zamanlı olarak koroner bypass ve anevrizma ameliyatının yapıldığını söyledi.
     Anevrizma rahatsızlığının sinsi bir hastalık olduğunu vurgulayan Okutan, Çoğu zaman belirtiler tam anlaşılmayabilir. Bu rahatsızlığa zamanında tanı konulmazsa anevrizmada patlama olabilmekte, hasta aniden yaşamını kaybedebilmektedir. Erken tanı konulması hayati önem taşımaktadır. Yalçın beyin şu anki sağlık durumu gayet iyi, kendisini ameliyatının beşinci günü taburcu ettik dedi.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Hastaya eş zamanlı olarak koroner bypass Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER