Hatayda Gönül Elçileri projesi tanıtıldı

Hatayda Gönül Elçileri projesi tanıtıldı


HATAY (A.A) - Hatayda Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayelerinde başlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin yürüttükleri proje çerçevesinde hayata geçirilen koruyucu ailede Gönül Elçileri projesi tanıtım programı yapıldı.
     Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, İl Özel İdaresinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, il ve ülke olarak çok daha güçlü bir geleceğe taşınmak için yara almaması, çok iyi takip edilmesi, sağlam tutulması gereken kalenin aile olduğunu belirtti.
     Devlete emanet edilen çocukların yurtlarda tüm imkanları devlet tarafından karşılandığını ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:
     Çocuklar iyi şartlarda yetiştiriliyor. Her ihtiyaçları bir şekilde karşılanabiliyor. Ama hepimiz biliyoruz ki ailede yetişmenin çocuklara verdiği güven, geleceğine ilişkin kapsayıcı, kuşatıcı kişilik gelişmesi ve aile sıcaklığı bambaşka bir şey. Ailede yetişmenin verdiği avantajlar bilindiği için sayın Başbakanımızın muhterem eşleri Emine Erdoğanın himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız Gönül Elçileri diye bir proje geliştirdi. Ülke genelinde bu Gönül Elçileri projesiyle arzu eden herkes gönül elçisi olabilir. Kendisi koruyucu aile olabilir. Eşine, dostuna bu konuda tavsiyede bulunabilir. Koruyucu aile olarak hizmet verirseniz bir insanı güçlü, sağlam bir gelecekle buluşturup ilimizin, ülkemizin geleceğine katkıda bulunabilirsiniz.
     Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş da toplumun geleceği için çocukların sağlıklı, huzurlu bir ortamda büyümesinin ve yetişmesinin gerektiğini belirterek, koruyucu aile konusunda katkı sağlayan herkese teşekkür ettiğini ifade etti.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz ise Gönül Elçileri projesiyle çocuklara sıcak bir aile ortamı hazırlayarak onları mutlu, huzurlu ve sağlıklı birey olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.
     Koruyucu aile sayısının daha da artacağına inandığın ifade eden Aldatmaz, Çocuklarımızın, yüreği sevgi dolu, merhametli, şefkatli, sabırlı, hoşgörülü, adaletli, rehberlik edici koruyucu ailelere, bu ailelerle çocuklarımızı buluşturacak, bizimle birlikte koşturacak Gönül Elçilerine ihtiyacı var diye konuştu.
     Programa kurum müdürleri ve koruyucu aileler de katıldı.
    
     Muhabir: Emin Sansar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Hatayda Gönül Elçileri projesi tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER