Hatayda Abdurrahim Karakoçu Anma Günü

Hatayda Abdurrahim Karakoçu Anma Günü


HATAY (A.A) - Türkiye Yazarlar Sanatçılar Birliği Hatay İl Temsilciliği Türk Şiirinin ve İdealizminin Son Efsanesi Abdurrahim Karakoçu Anma Günü etkinliği düzenledi.
     Antakya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Meclis Salonunda düzenlenen etkinlikte Haziran ayında hayatını kaybeden Türk halk şiirinin son şairlerinden Abdurrahim Karakoç anıldı.
     Selçuk Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Enderhan Karakoç, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Yiğit, Doç. Dr. Mehmet Önal ve araştırmacı-yazar Osman Aytekinin oturum yöneticiliği ve konuşmacı olarak yer aldıkları etkinlikte, panelistler ve katılımcılar merhum şair Abdurrahim Karakoçun hayatını, düşüncelerini ve şiirlerini bir kez daha yad etme ve anma imkanı buldular.
     Etkinliğe, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Yayladağı Belediye Başkanı Kemal Dağıstanlı, Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yelkaya, Yazarlar Sanatçılar Birliği Genel Başkanı Hayrullah Eraslan, Yazarlar Sanatçılar Birliği İl Başkanı Ali Parlak, akademisyenler ve şiir severler katıldı.
    
     Muhabir: Emin Sansar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Hatayda Abdurrahim Karakoçu Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER