Hatayda asayiş değerlendirme toplantısı

Hatayda asayiş değerlendirme toplantısı -Vali Lekesiz: Bölücü terör örgütüne yönelik yıl içerisinde yapılan 186 operasyonda, 8i ölü toplam 12 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, bölücü terör örgütüne yönelik yıl içeresinde yapılan 186 operasyonda, 8i ölü toplam 12 örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiğini belirtti.
     Lekesiz, Abdurrahman Melek Toplantı Salonunda, 2012 yılında il genelindeki terör, asayiş olayları ve trafik düzeniyle ilgili değerlendirme toplantısı yaptı.
     Yıl içerisinde, Hatay ili Amanoslar kırsalında, bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmeye yönelik jandarma ve polis özel harekat birliklerinin katılımıyla operasyonların yapıldığını ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:
     Bölücü terör örgütüne yönelik yıl içerisinde yapılan 186 operasyonda, 8i ölü toplam 12 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi.Etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensubuyla birlikte çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyonlarda ele geçirilen örgütün haberleşme kodlarının deşifre edilmesi sonucu, üst kadrolarıyla irtibatlarının büyük ölçüde kesildi, bunun sonucunda da bölücü terör örgütü mensupları arasında korku ve panik havasının hakim olduğunun tespit edildi. Terörle mücadele kapsamında yapılan önleme faaliyetleri çerçevesinde, yasadışı örgütlerin irtibat kurmaya çalıştığı kişilere ve ailelere ulaşılarak, toplam 358 aileyle 561 görüşme yapıldı. Böylece, örgütün eleman kazanmasının önüne geçildi.
     Lekesiz, geçtiğimiz yıl içeresinde kentte toplam 24 bin 935 asayiş olayın meydana geldiğini, bunlardan 21 bin 481inin aydınlatıldığının, 3 bin 454 olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.
     Son dönemlerde huzur ve asayişin sağlanması noktasında özellikle kapkaç, hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarıyla etkin mücadele etmek amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Güven Timlerinin oluşturulduğuna dikkati çeken Lekesiz, bunların ilin muhtelif yerlerinde, usulüne uygun kamufle olarak birçok suçun işlenmesine mani olduğunu söyledi.
     Vatandaşların ihtiyaç duyduğu anda en kısa sürede yanlarında olmak amacıyla dar bölge sistemi oluşturulduğunu, sokaktaki resmi polis ve ekip sayısının arttırıldığını ifade eden Lekesiz, aile içi şiddetten hırsızlığa, hakaretten dolandırıcılığa, basit suçlardan ağırlara kadar, bütün suçları kayıt altına aldıklarını ve suçla mücadele projelerini geliştirdiklerini kaydetti.
     Emniyet ve jandarmanın sorumluluk bölgesinde narkotik, mali, organize ve kaçakçılık suçlarına yönelik toplam 4 bin 468 operasyonun yapıldığını belirten Lekesiz, bu kapsama yüzde 7,4lük bir azalmanın meydana geldiğini söyledi.
     Ülkede kullanımı en yaygın uyuşturucu madde türü olan esrarın elde edildiği kenevir bitkisinin ekimiyle de mücadele ettiklerini vurgulayan Lekesiz, il genelinde üretilen toplam 3 milyon 452 bin kök kenevir bitkisini de yerinde imha edildiğini, 2 bin 395 kilogram esrar maddesiyle 240 kilogram eroinin ele geçirildiğini kaydetti.
     Mali, narkotik, organize ve kaçakçılık suçlarıyla mücadele kapsamında uluslararası, ulusal ve yerel bazda faaliyet gösteren örgüt ve organizasyonlara yönelik yapılan operasyonlarda örgütlerin tüm üyelerini kapsayan 157 planlı operasyon gerçekleştirildiğini altını çizen Lekesiz, bu operasyonlarla suç örgütlerinin faaliyetlerinin sonlandırıldığını vurguladı.
     Hatayda yıl içerisinde 38i ölümlü, 2 bin 763ü yaralamalı ve 2 bin 14ü maddi hasarlı olmak üzere toplam 4 bin 815 trafik kazasının meydana geldiğine dikkat çeken Lekesiz, kazalarda 40 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 bin 800 kişinin ise yaralandığını söyledi.
     Lekesiz, yıl içerisinde meydana gelen trafik kazalarında 2011 yılına oranla yüzde 38lik bir düşüş gerçekleştiğini kaydetti.
     Toplantıda Lekesize, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve İl Jandarma Alay Komutan Jandarma Albay Mustafa Başoğlu eşlik etti.
    
     Muhabir: Lale Köklü
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Hatayda asayiş değerlendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER