Hataydaki izinsiz yürüyüş

Hataydaki izinsiz yürüyüş -Suriyede Emperyalist Müdahaleye Hayır Platformunun düzenlediği yürüyüşe katılanlar, basın açıklamasının ardından dağıldı


HATAY (A.A) - Hatayda, Suriyede Emperyalist Müdahaleye Hayır Platformunca düzenlenen yürüyüşe katılanlar, basın açıklamasının ardından dağıldı.
     Valilik önünde bir araya gelen ve aralarında, DİSK, KESK, TMMOB, Türk Tabipleri Birliği, Emep, Partizan, Kaldıraç gibi çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü üyelerinin bulunduğu yaklaşık 1000 kişilik grup, İnönü Caddesine çıkmak isteyince, güvenlik güçlerince durduruldu.
     Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ile grup temsilcilerinin bir süre görüşmesinin ardından güvenlik barikatı kaldırıldı ve gruptakiler yürüyüşe geçti.
     Mustafa Kemal Atatürk, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ve Hazreti Alinin posterlerini taşıyan grup, çevik kuvvet ekiplerinin kontrolünde Saray caddesine geldi. Yürüyüş sırasında, Arapça, Kanımız canımız Esede feda, Suriye halkı yalnız değildir sloganları atan gruptakiler, Faşizme karşı omuz omuza, Suriyede savaş istemiyoruz yazılı dövizler taşıdı.
     Burada, grup adına basın açıklamasını okuyan, Hatay Tabip Odası Başkanı Selim Matkap, barış çığlıklarını en yüksek sesle haykırmak için 1 Eylül Dünya Barış Gününde alanlarda olduklarını söyledi. Matkap, Suriyenin kaderinin Suriye halkının elinden alınmaya çalışıldığını öne sürdü.
     Suriyede Emperyalist Müdahaleye Hayır Platformu üyesi STKların temsilcileri de yaptıkları konuşmalarda, Türkiyenin Suriye politikasını eleştirdiler.
     Konuşmaların ardına gruptakiler alkışlar eşliğinde dağıldı.
    
     Başmuhabir: Tolga Özgenç
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Hataydaki izinsiz yürüyüş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER