Hatay İl İstihdam ve Mesleki Eğitim

Hatay İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı


HATAY (A.A) - Hatay İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2012 yılı son toplantısı Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz başkanlığında yapıldı.
     Lekesiz, Antakya Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, küreselleşmenin, bilgi, teknoloji çağı gibi kavramların açtığı yeni ufukların ulusal ve bölgesel rekabetin artmasına, üretim faaliyetlerinin ve üretimde kullanılan yöntem ve tekniklerin değişmesine neden olduğunu söyledi.
     Değişim ve gelişimin nitelikli ve donanım sahibi insanı ön plana çıkardığını belirten Lekesiz şöyle konuştu:
     Bugün toplumsal kalkınma ve gelişmenin temelinde en büyük güç nitelikli insandır. İnsan, yeteneği ve potansiyeli ile en önemli ögedir. Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere dünyada insan gücü kaynağının tüm yönleriyle geliştirilmesi toplumsal ve ekonomik başarının sağlanmasında anahtar faktörlerden biri olarak görülmektedir. Küreselleşme ve ona bağlı olarak bilgi teknolojilerindeki hızlı gelişmeler eğitim düzeyi yüksek, bilimsel araştırma ve geliştirme yeteneğine sahip insan gücünün yetiştirilmesini, üretimde verimliliği ve ileri teknoloji kullanımını ön plana çıkarmaktadır.
     Lekesiz, sanayileşme olgusunun meydana getirdiği yetişmiş insan gücü kaynağına sahip olmanın, ekonomik rekabet içinde olan tüm toplumların başlıca amacı haline geldiğini ve bu ihtiyacı karşılamanın da ancak mesleki eğitimle gerçekleşebileceğini kaydetti.
     Mesleki teknik eğitimin, ağırlıklı olarak ekonominin ve iş piyasalarının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirme görevini üstlendiğini belirten Lekesiz, bu bağlamda mesleki teknik eğitim sisteminin, etkili işleyebilmesi için toplumsal ihtiyaçların yanı sıra istihdama ilişkin verilerden yola çıkılarak planlanması ve işgücü piyasasına hizmet edecek işleve kavuşturulmasının gerekliliğine işaret etti.
     Lekesiz, bu noktada Valilik olarak hazırlattıkları İşgücü Piyasası İhtiyaç Analizi Çalışmasının bu amaca hizmet ettiğini ve bu çalışmanın sadece kamu kurum ve kuruluşlar için değil, özel sektör için de bir yol haritası niteliğinde olduğunu söyledi.
     Toplantıya Antakya Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Teksöz, kurum müdürleri ve İŞKUR yetkilileri katıldı.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Hatay İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER